21 C
Budapest
2023. június. 4. vasárnap

„Melegebb fogadtatást érdemelnének” a migránsok – hangoztatja a CEU-rektor

Dátum:

Megosztás:

forrás: M1 Híradó

Visszacsap a Soros-egyetem az őket is érintő felsőoktatási törvény szigorítása miatt, és folytatják a nemzetközi nyomást – erről maga az egyetem rektora beszélt az ATV-ben. Michael Ignatieff korábban a Soros György által képviselt migrációs álláspont mellett is kiállt. Azt mondta: az Európába érkezők sokkal melegebb fogadtatást érdemelnének.

Egy túszejtés áldozatai vagyunk, és nem szeretjük ezt a szerepet. Mindenkinek értenie kell, hogy visszacsapunk – ezt mondta a Soros-egyetem rektora az ATV műsorában –idézte az M1 esti Híradója.

Mint a hírműsorban elhangzott: Michael Ignatieff azt mondta, folytatják a nemzetközi nyomást.

„Soha nem fogom megengedni a magyar kormánynak, hogy bármit rám kényszerítsen. Betartom a törvényeket, de gondolkozzunk el ezen” – szögezte le Ignatieff.

„Melegebb fogadtatást érdemelnének” a migránsok – hangoztatja a CEU-rektor
A képernyőn Michael Ignatieff, a Közép-európai Egyetem (Central European University, CEU) elnök-rektora (b) és Leon Botstein amerikai karmester, a Bard College professzora és rektora, akiket az intézmény budapesti sajtótájékoztatóján online kapcsoltak Washingtonból, miután a parlament módosította a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényt 2017. április 4-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

„Nagyon sok barátunk van”

A Soros-egyetem rektora kijelentette: olyanokat is bevonnak az intézményért vívott harcba, akikre szerinte a kormánynak is figyelnie kell.

Barátai segítik a Soros-egyetemet az intézményért vívott harcban – erről is beszélt a rektor. Ugyanakkor hozzátette: ő nem Soros Györgytől kapja az utasításokat.

Ignatieff: az uniónak mindenkit be kellene fogadnia

A CEU rektora a migráció ügyben korábban többször is a Soros György által is képviselt álláspontot hangoztatta. Egy interjúban például azt mondta: katasztrófa, hogy a terrortámadások miatt az országok lezárják a határaikat. Szerinte az uniónak mindenkit be kellene fogadni, aki Európa partjaihoz érkezik.

„Melegebb fogadtatást érdemelnének” a migránsok – hangoztatja a CEU-rektor
Résztvevők az Oktatási szabadságot csoport Élőlánc a CEU körül címmel meghirdetett demonstrációján az egyetem épülete előtt, miután az Országgyűlés módosította a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényt 2017. április 4-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

„Emberek milliói égnek a vágytól, hogy a fáradt, öreg Európába jöjjenek, mert Európa szabad, dinamikus és itt alkotmányos szabadság van. Ezek olyan dolgok, amiért ezek az emberek hajlandóak lennének meghalni. A menekültek ezen a furcsa módon adják tudatunkra, hogy miről is szól ez a kontinens. Szerintem ők sokkal melegebb fogadtatást érdemelnének” – mondta a Soros-egyetem rektora.

Michael Ignatieff 2016 óta a CEU rektora, korábban liberális színekben politizált. Miután elnöksége alatt a Kanadai Liberális Párt 2011-ben csupán a harmadik legerősebb párt lett, Ignatieff lemondott és visszavonult az aktív politizálástól.

Politikai karrierje alatt viszont híressé vált nacionalizmus-ellenességével. Az ukrán függetlenségről például azt mondta:

olyan képet idéz fel benne, mint parasztok hímzett felsőkben, nemzeti hangszerek orrhangú nyafogása és hamis kozákok köpönyegben és csizmában.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Hazánkba is megérkeztek a Pokol Angyalai (Hell’s Angels) motorosklub tagjai

Az Egyesült Államok a társaságot bűnözők bandájaként tartja számon. A világ minden tájáról jönnek a tagok, akik hazánktól...

Videón az M1-esen át menekülő őz, amely egy tatabányai kertben talált menedéket

Őzet találtak egy családi ház kertjében Tatabányán pénteken. Az állat kilométerekről, az M1-es autópályán át kóborolhatott el idáig. Az M1-es...

Sorsfordító kijelentést tett Volodimir Zelenszkij

Ukrajna készen áll a rég várt ellentámadás megindítására, hogy visszafoglalja az Oroszország által megszállt területeket – közölte az ukrán...

Itt vannak az új hulladékgazdálkodási rendszer díjai

Megismerhetők azok a díjak, amelyeket alkalmazni kell az energiaügyi miniszter rendelete alapján a július 1-jétől hatályos hulladékgazdálkodási rendszerben. A...