-1.1 C
Budapest
2023. február. 8. szerda

Megvan Magyarország legszebb birtoka

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A Magyarország legszebb birtoka verseny kezdeményezés célja, hogy bemutassa hazánk legmodernebb agrárvállalkozásait, illetve lehetőséget nyújtson arra is, hogy az ágazatban dolgozó szakemberek áttekintsék, milyen sokat fejlődött az elmúlt években a magyar mezőgazdaság.

„Fontos, hogy a magyar gazdatársadalom presztízsét növeljük, a megbecsültségét elősegítsük. Minden ilyen rendezvény azt a hitet erősíti bennünk, hogy érdemes csinálni, hiszen a külkereskedelmi többletünk feléhez az agrárium járult hozzá, tehát van mire büszkének lenni” – mondta Nagy István agrárminiszter az M1 Magyar gazda című műsorában.

 

A Magyarország legszebb birtoka címet elnyert Bold Agro Kft. derecskei gazdasága (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

„Él egy sztereotípia a magyar társadalomban, amit le kell tudni győzni. Meg kell mutatni, hogy a magyar gazdatársadalom megújuló képessége, teljesítménye igenis elismerésre méltó” – emelte ki.

Jó hangulatú volt a zsűrizés 

A versenyre hét kategóriában lehetett nevezni, és a bírák negyven jelöltből választottak ki kategóriánként három döntős gazdaságot, amelyeket fel is kerestek. Bár az értékelés szigorú szempontok szerint zajlott, a birtoklátogatások jó hangulatban teltek. A zsűri tagjai és a versenyzők is hasznos tapasztalatokra és új barátokra tettek szert.

Jó közösséggé kovácsolódott össze a három hét alatt a csapat, ennyi időt ölelt fel ugyanis a birtokbejárás. Kialakult egy jó közösség, nagyon sok baráti és üzleti kapcsolat kötődött.

A Magyarország legszebb birtoka címet elnyert Bold Agro Kft. derecskei gazdasága bemutatója napján, 2019. szeptember 11-én. A gyümölcstermesztéssel és -feldolgozással, szántóföldi növénytermesztéssel, sertéstartással és vendéglátással foglalkozó derecskei gazdaság 60 hazai cég közül szerezte meg az első helyet, a gyümölcstermesztési birtok kategória győztese lett, s a közönségszavazatok alapján is a legszebb birtoka lett az országnak az idén.
MTI/Czeglédi Zsolt

„A bírálat során az esztétikai és a szakmai szempontok egyaránt fontosak voltak, de a zsűri azt is pontozta, hogy egy-egy vállalkozás milyen hatással van arra a közösségre, ahol működik” – tette hozzá Mátrai Zoltán, a Magyarország Legszebb Birtoka díj főszervezője.

A zsűri a kategóriagyőztesek közül választotta ki a verseny fődíjasát. Idén a kategóriagyőzelmekért járó díjakat a Baromfi Coop Kft., a Hegede Kertészet Kft., a Mozsi-major, a tépei Balogh Farm Tépe Kft., a Béke Mezőgazdasági Kft. és a Szent Donát Borászat képviselője vehette át. A Magyarország legszebb birtoka címet és a közönségdíjat a Hajdú-Bihar megyei Derecskén működő Bold Agro Kft. vehette át.

Bemutatták Magyarország legszebb birtokát

Az 1990-ben alapított családi vállalkozást szerdán mutatták be a sajtónak. Jakab István, a verseny védnöke, az Országgyűlés alelnöke a nyertes gazdaság méltatásakor azt mondta, a magyar vidék az egészséges élelmiszer-termelés alapja, a nyugodt élet biztosítéka, a természetet szerető, alkotó ember igazi otthona, ahol jó élni.

A gyümölcstermesztéssel és -feldolgozással, szántóföldi növénytermesztéssel, sertéstartással és vendéglátással foglalkozó Bold Agro derecskei gazdaság 60 hazai cég közül szerezte meg a Magyarország legszebb birtoka címet, a gyümölcstermesztési birtok kategória győztese lett, s a közönségszavazatok alapján is a legszebb birtok az országban – mondta a birtokbejárással egybekötött sajtótájékoztatón Mátrai Zoltán.

A győzelem egyszerre felelősség és elismerés

„Az, hogy a miénk lett Magyarország legszebb birtoka, több dologgal is együtt jár. Felelősséggel és példamutatással, ahogy Magyarországon tevékenykednünk kell. Édesapám letette az alapokat, majd átvettem a cég irányítását. Az irány, amit követek jó, ezt kell folytatnom, mert ezt mind a szakma, mind pedig a közönség elismeri. A vállalkozás a létező legkorszerűbb technológiákkal, kiváló minőségű élelmiszert állít elő, kertpedagógiai programja révén pedig a mezőgazdálkodás népszerűsítéséért is sokat tesz” – mondta Szabó Viktor, a Bold Agro Kft. ügyvezetője.

„Számunkra végtelenül

fontos, hogy legyen generációváltás,

legyen kinek átadni a gazdaságokat. 

Ezek a kiváló teljesítmények, kiváló példák elősegítik azt, hogy a fiatalok számára a pálya vonzó legyen, ők is gazdászok legyenek. Azok, akik a magyar vidéket megőrzik és megtartják, a vidéki megmaradást elő tudják segíteni. Magyarország megújulását, gazdasági növekedését a vidék erősödése, megújulása segíti elő” – mondta Nagy István.

A hazai mezőgazdaság erejét bizonyítják a Magyarország legszebb birtoka verseny jelöltjeinek és győzteseinek kiváló eredményei is.

hirado, m1

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Mindkét lábát amputálni kellett az olimpiai bajnoknak

Mindkét lábát amputálni kellett a korábbi orosz műkorcsolyázó Roman Kosztomarovnak, aki 2006-ban jégtáncban téli olimpiai aranyérmet szerzett. A többszörös...

Nagyon rossz irány: az ukránok orosz területek célbavételét emlegetik, az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak

A Mandiner is megírta: az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak. „Az orosz félnek nem áll szándékában eltűrni az amerikai nagykövetség...

Az EP-jelentéstevője szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt

Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti politikus szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt. Szerinte a magyar...

Megtalálták az elveszett várost az óceán mélyén – videó

A Közép-atlanti gerinctől nyugatra, az óceán mélyén tornyok csipkézett tája emelkedik ki a homályból. Krémszínű falaik és oszlopaik kísérteties...