7.1 C
Budapest
2023. március. 28. kedd

Megvan az ítélet a korábban késsel rendőrre támadó férfi ügyében

Dátum:

Megosztás:

Az ügyészség súlyosításért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség eredményesen emelt vádat egy 26 éves férfival szemben, aki 2020 októberében az előállítása miatt kiérkező rendőrök jogszerű intézkedésének ellenállt.

Élettársát és 1 éves gyermekét élő pajzsként tartotta maga előtt a vádlott, majd egy késsel fenyegetőzött, aminek nyelével az egyik rendőrt meg is ütötte. A bíróság 6 év börtönbüntetésre ítélte, az ügyészség azonban súlyosításért fellebbezett.

ítélet
Fotó: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a vádlottat lopás miatt akarták gyanúsítottként kihallgatni. A férfi közölte: őt a rendőrök nem viszik sehova. Majd hátulról átkarolta a kisgyermeket kezében tartó élettársa nyakát, és az ágyra rántotta. Ezután a családtagjait szorosan maga előtt tartva, fenyegetőzve kiabált, utalva arra, hogy a rendőrökben, vagy magában kárt fog tenni. Az egyik rendőr ekkor megragadta, és szétfeszítette a férfi karját, így a nőnek a gyermekkel együtt sikerült kiszabadulnia a vádlott fogásából, majd ők el is hagyták a helyiséget.

Ekkor a vádlott az egyik párna alól hirtelen előrántott egy konyhakést, a nyelével megütötte a hozzá közelebb álló rendőr karját, majd a kést felemelve és a feje mögött tartva öngyilkossággal fenyegetőzött. Az egyik rendőr a szolgálati lámpájával a vádlott szemébe világított, ami a férfit megzavarta, a kezét a szeme elé tartotta – a rendőrök  lefegyverezték és megbilincselték.

Fővárosi Nyomozó Ügyészség vádirata alapján az illetékes bíróság a férfit felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, személyi szabadság megsértése, és kiskorú veszélyeztetése, valamint könnyű testi sértés miatt 6 év végrehajtandó börtönbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra, valamint 3 év foglalkozástól eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosbításért fellebbezett – elsősorban hosszabb tartamú börtönbüntetés, valamint a vádlott szülői felügyeleti jogának megszüntetése érdekében.

borsonline.hu

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Szégyen, ahogy kinéz Berki Krisztián sírja: megszólalt az édesanyja

Közel tizenegy hónapja, hogy Berki Krisztián tragikus hirtelenséggel elhunyt ferencvárosi otthonában, ám végső nyughelyére még mindig nem került...

EU: „2035-től minden eladott új autónak nulla szén-dioxid-kibocsátásúnak kell lennie”..

Az Európai Unió egy új törvény betartatására készül, amely előírja, hogy 2035-től minden eladott új autónak nulla szén-dioxid-kibocsátásúnak...

Háború a budapesti társasházban: „Ezek szárnyas patkányok”

Valóságos harci állapot van abban a XXII. kerületi társasházban, ahol egy bácsi mindennap eteti ablakából a galambokat, ezzel...

„EZ MAGA A POKOL! egy perc alatt tűnt el!” – Százak keresik a viharban eltűnt 6 éves Gergőt!

Százak keresik már közel egy napja azt a 6 éves autista kisfiút, aki otthonról tűnt el a szélviharban....