4.7 C
Budapest
2023. január. 31. kedd

Megvan a tudományos magyarázat a vékony nők vonzóságára

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Nem, nem a divat vagy a média tehet róla. Az Aberdeeni Egyetem munkatársai szerint az „evolúciós fittség” határozza meg, hogy a férfiak milyen nőket találnak vonzónak.

Ez alapján a vékonyabb test egészségről, fiatalságról és termékenységről árulkodik, ami viszont ellentmond a korábbi elméleteknek, amelyek azt sugallták, hogy a magasabb testzsírhányadú test számít vonzóbbnak, mivel élelemhiány esetén jobb esélyt biztosít a túlélésre.

John Speakman, a kutatás vezetője elmondta, hogy az evolúciós fittség fogalma kétkomponensű: egyrészt a túlélésre, másrészt pedig a szaporodási képességre fókuszál.

A tudósok arra voltak kíváncsiak, hogy első ránézésre mit találunk a másik emberben fizikailag vonzónak. Ezért a kutatók kidolgoztak egy olyan matematikai modellt, melyben kombinálták az elhízás, az élettartam és a termékenység közötti kapcsolatokat.

Egy tíz különböző országból származó, több mint 1 300 férfi és nő véleményére épült előfeltételezés alapján a 24 és 24,8 közötti testtömeg index-szel rendelkező nők lettek volna a legvonzóbbak. A vizsgálatban résztvevőknek 21 képet mutattak eltérő testalkatú nőkről, és arra kérték őket, hogy rangsorolják őket a legkevésbé vonzótól legvonzóbbig. A férfiak és a nők részéről végül hasonló eredmények születtek: a legvékonyabbat ítélték a legvonzóbbnak, akinek nagyjából 19-es testtömegindexe volt.

Forrás: eloben.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Elfelejtette összefogni köntösét Szőke Zsuzsi, mielőtt magát fotózta – kép

Meglepően merész fotót mutatott magáról a TV2 sztárja, Szőke Zsuzsi, akit a Dancing with the Starsból ismert meg...

Az MTVA fegyveres biztonsági őrei a földön húzták Varju Lászlót – a DK kifogásolja, hogy Varju Lászlót marasztalta el a bíróság..

Bűnösnek mondta ki a bíróság a DK-s Varju Lászlót garázdaságban és a választás rendje elleni bűntettben „A Varju László...

Ekkor lesz vége a háborúnak és ennyi veszteség lesz a szembenálló feleknél – a mesterséges inetlligencia válaszol..

Kérdésünkre „válaszolva” a ChatGPT felidézte a háború okait, körüljárta a putyini Oroszország végét, valamint azt is, hogy Ukrajna...

Magyarországot nem szállít fegyvereket Ukrajnának, ás most már Csehország és Szerbia sem.. – videó

Szerbia és Csehország sem küld fegyvert a háborúban részt vevő országoknak – szögezték le az ország vezetői egy...