16 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

Megvan a csodaszer a Covid-19 világjárvány ellen?

Dátum:

Megosztás:

A kínai tudósok azt állítják, hogy egy univerzális vakcina tervezéséhez alkalmas, minden Covid-változatot semlegesítő antitestet találtak.

Kínai tudósok azt állítják, hogy izoláltak egy olyan antitestet, amely hatékonyan semlegesíti a Covid-19 összes törzsét, mind laboratóriumi, mind élő szervezeten végzett kísérletekre hivatkozva.

Egy kedden közzétett tanulmányban különböző intézmények, köztük a kvangcsoui Sun Yat-sen Egyetem és a hangcsoui Zhejiang Egyetem kínai tudósai azt állítják, hogy megvan a csodaszer a Covid-19 világjárvány ellen.

A szerzők azt állítják, hogy a 35B5 monoklonális antitestről mind in vitro (laboratóriumi vagy kémcsőben végzett kísérlet), mind in vivo (élő szervezeten végzett) vizsgálatokban kimutatták, hogy semlegesíti a vad típusú (mutációk nélküli) Covid-19-et, valamint az aggályos változatokat (VOC). Az in vivo vizsgálatokat humanizált egereken végezték.

A tudósok megjegyezték, hogy az antitest az erősen mutálódott Delta-változatra is hat, amely az év eleji indiai felbukkanása óta világszerte halálos fertőzési hullámokért felelős.

“A 35B5 úgy semlegesíti a SARS-CoV-2-t [Covid-19], hogy egy olyan egyedi epitópot [az antigénmolekula része, amelyhez az antitest kötődik] céloz meg, amely elkerüli az uralkodó mutációs helyeket” – magyarázza a tanulmány. Más szóval, a 35B5 a vírus egy olyan egyedi részét célozza meg, amely nem változik a mutációs folyamat során.

Ki lehetne használni az Omikron ellen

Azáltal, hogy a vírus olyan részét célozza meg, amelyet nem befolyásolnak a keringő mutációk, a 35B5 antitest “pán-neutralizáló hatékonyságot” mutatott több törzs esetében. A tudósok szerint ezeket az eredményeket “ki lehetne használni egy univerzális SARS-CoV-2 [Covid-19] vakcina racionális tervezéséhez”.

Az antigénnek a 35B5 antitest által megcélzott része az Omicron változatban is jelen van, jegyzik meg a kutatók.

A kutatás különösen értékesnek bizonyulhat az Omikron terjedése közepette, amely erősen mutálódott. A vezetők és a tudósok világszerte aggódnak, hogy a mutáns vírus kikerülheti a vakcina által kiváltott immunitást és a korábbi fertőzés során szerzett védettséget.

Forrás: ma.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Nemzeti gyásznap – Ma az aradi vértanúkra emlékeztünk

Országszerte és a határon túl is megemlékezéseket tartanak ma az aradi vértanúk kivégzésének 173. évfordulója, október 6. alkalmából. A...

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó (3.)

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Fogamzásgátló tablettákról röviden

A napokban egy kétgyermekes barátnőm hozzám fordult segítségért, mivel ismét szeretne visszatérni a fogamzásgátló szedéséhez. Sok-sok év után bizonytalan...

Elnöki pozíciót dédelget a mélykeresztény Tóth Gabi?

Az Idea Intézet felmérést végzett Tóth Gabiról. A kutatásban lényegében arra voltak kíváncsiak, hogy miért éreznek oly sokan ellenszenved...