2 C
Budapest
2023. december. 8. péntek

„Megváltás lehetett számára a halál” – Négy hónap alatt vitte el a ritka betegség az újszülött Patrikot..

Dátum:

Megosztás:

Mindössze négy hónapot élhetett az a csecsemő, aki Magyarországon egyedüliként szenvedett egy rendkívül ritka betegségben, ami végül a halálát okozta. Nincs annál borzasztóbb, amikor a szülőknek a gyermeküket kell eltemetniük, ám a kis Patrik édesanyja jól tudja, a csöppség rengeteg szenvedéstől szabadult így meg.

– Azzal nyugtatjuk magunkat, hogy legalább már megszűntek az elviselhetetlen fájdalmai. A rövid élete alatt pokoli kínokat kellett átélnie. Még a levegővételért is megküzdött szegény, de előfordult, hogy napokig nem tudott aludni, annyira fulladt éjszakánként.

Állandóan oxigént kapott, és a hasán keresztül tudtuk táplálni. Az itthon töltött ideje alatt kétszer is újra kellett élesztenem egy speciális eszközzel. Borzasztóan fáj kimondani, de megváltás lehetett számára a halál – mondta a Blikknek megtörten Baranyiné Tukora Leila, az elhunyt kisbaba édesanyja.

Mindenki ezt olvassa most!

A fiatal nő öt éve él együtt a párjával, tavaly pedig össze is házasodtak. A boldogságuk felhőtlen volt, amikor megtudták, gyermekük születik, és a várandósság 32. hetéig minden rendben is volt. Ekkor tudták meg, hogy a csöppség agyával és a szívével adódhat probléma, de azt álmukban nem gondolták, hogy ekkora.

Leilát és férjét teljesen összetörte a kisbaba elvesztése, de idővel szeretnének majd gyermeketLeilát és férjét teljesen összetörte a kisbaba elvesztése, de idővel szeretnének majd gyermeket

– Születése után három héttel engedtek haza a kórházból, ahogy elérte a két kilót. Otthon beszürkült, ezért visszakerült, majd újabb két hónapig bent tartották. Az utolsó heteiben már ismét otthon lehetett, de a végén rosszul lett, felakadtak a szemei, fulladt, a rohamai pedig nem maradtak abba. A mentő után siettünk kocsival a debreceni kórházba, de útközben félreálltak vele. Két órán át küzdöttek az életéért, de már nem tudták visszahozni. Közben odaengedtek hozzá, így el tudtam tőle búcsúzni – mesélte a könnyeivel küszköve Leila.

A kis Patrikon a születésekor végeztek egy genetikai vizsgálatot, aminek három hónapig kellett volna várni az eredményére, de miután borzasztó tüneteket produkált, megsürgették azt. Ekkor kiderült: egy Mozaik 9 Triszómia nevű betegségben szenved, ami igazoltan neki van egyedül az egész országban, és amire egyáltalán semmilyen gyógymód nem létezik.

Mindenki ezt olvassa most!

– Négy évvel ezelőtt született egy kislány itthon, aki szintén ezzel a ritka rendellenességgel küszködött, de 11 hónapos korában ő is elhunyt. Külföldön viszont több ilyen gyermek is él.Ha még egyszer születne Magyarországon ilyen beteg kicsi, szeretnék segíteni a szüleinek a tapasztalataimmal– tette hozzá szomorúan. A szülőket hatalmas trauma érte, de még annyira fiatalok, hogy idővel mindenképpen szeretnének újra gyermeket vállalni.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Scott Adkins: Vitathatatlan 4 – videó

Teljes film magyarul: Vitathatatlan 4 Kellemes szórakozást a filmhez! Még több film itt! Our media displays content free of charge! Thank you...

Figyelmen kívül hagyta a piros lámpát, telibe kapta a villamos az Opelt – videók

A Budapesti Autósok YouTube-csatornájára került fel az a videó, ami Nagy Lajos király útján, az Egressy út első...

Elképesztő videó: kocsi után kötötték az elakadt dorogi buszt, csúnya vége lett

Érdekes módját választottak a hóban rekedt busz kimentésének Dorogon, nem is jött össze a mutatvány. Az éjszaka folyamán lehullott...

Brutális kegyetlenséggel végezte ki, majd az ágyneműtartóba rejtette felesége holttestét a jászsági gyilkos.. – nevetséges ítéletet kapott, jogos fellebbviteli főügyészség súlyosítási indítványa..

A fellebbviteli főügyészség súlyosítást indítványoz a feleségét 130 késszúrással meggyilkoló férfivel szemben. A Szolnoki Törvényszék elsőfokú ítélete szerint a...