10.3 C
Budapest
2022. október. 4. kedd

Megtört a jég – Társul a Sony és a Microsoft

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Nem mindennapi együttműködésre adta fejét a két nagyágyú, a Microsoft és a Sony. A két óriásvállalat összefogott annak érdekében, hogy létrejöjjön a felhő alapú játékszolgáltatás, azaz a gamestreaming.

Az amerikai Microsoft és a japán Sony csütörtökön mondta ki a boldogító igent – írta a Microsoft. A két elektronikai óriás vállalat beteljesítették a Google félelmét.

„A két elektronikai cég elénk tárja a közös fejlesztésű, felhő alapú megoldást, a Microsoft Azure-t, ezzel támogatva a játék és a tartalom streaming szolgáltatásokat” – nyilatkozta az amerikai szoftvervállalat.

 

Satya Nadella

@satyanadella

Bringing the power of Azure and Azure AI to Sony to deliver new gaming and entertainment experiences for customers https://news.microsoft.com/2019/05/16/sony-and-microsoft-to-explore-strategic-partnership/ 

Sony and Microsoft to explore strategic partnership – Stories

Companies to collaborate on new cloud-based solutions for gaming experiences and AI solutions TOKYO and REDMOND, Wash. — May 16, 2019 — Sony Corporation (Sony) and Microsoft Corp. (Microsoft)…

news.microsoft.com

A jövőben a Sony meglévő tartalmait is a Microsoft Azure fogja támogatni. Már jó ideje hangoztatták, hogy mennyire nyitottak a cross-play iránt. Úgy tűnik, most végre létrejön a Xbox és a PlayStation közöse, a saját játékstreamer platform, aminek lényege, hogy a gyengébb gépeken is futnának a legújabb játékok.

Microsoft Azure felhőszolgáltatások állandóan bővülő gyűjteménye, amely segítséget nyújt cégének üzleti céljai elérésében. Szabadságot biztosít alkalmazások létrehozásában, kezelésében és üzembe helyezésében nagy méretű, globális hálózat használatával, melyhez a saját, már megszokott eszközeit és keretrendszereit használhatja.

A Microsoft felhőszolgáltatása a PlayStationnel beléphet az otthoni szórakoztatóeszközök piacára is, így tágíthatja a jelenleg szinte kizárólag az üzleti szektorból jövő felhasználói körét.

Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója (Fotó: MTI/AP/Elaine Thompson)

Ez azt is jelenti, hogy a Google kimarad a Sony felhőszolgáltatásából. A Google ez év elején mutatta be a saját fejlesztésű játékstreaming szolgáltatását, a Stadia-t. A vállalat a YouTube-on keresztül szándékozta népszerűsíteni azt.

A Sony már rendelkezik felhőalapú játékokkal, de a Microsoft az idei év végére ígérte saját xCloud játékszolgáltatásaitPhil Spencer, az Xbox részleg vezére is megígérte, hogy a vállalat nagyot fog szólni az idei szórakoztató elektronikai expon. 

szerző: hirado.hu, KM

forrás: microsoft

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Fulladás

weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Fulladás

Niedermüllerék hűségesküt tettek az amerikai nagykövetnek – adta hírül a PestiSrácok.hu. Ahogyan elnézem ezt a fényképet, ezt a tülekedést, amint...

Elindult a határ felé Putyin nukleáris fegyvereket szállító tehervonata – Sokkoló üzenet a Nyugatnak

Az orosz nukleáris katonai vonat mozgásban van, vélhetőleg azért, hogy Oroszország figyelmeztesse a Nyugatot: Putyin kész eszkalálni ukrajnai...

Erről dönt ma a kormány: szóba került a tanársztrájk és a pedagógusok béremelése is – indul a feszültség a Parlamentben

Tárgyal és határoz is a kormány normakontroll-javaslatáról kedden az Országgyűlés, amely ezt követően szavaz négy, az Európai Bizottsággal...

Készül a NATO, újabb háború törhet ki Európában!

Egyre feszültebb a viszony Görögország és Törökország között. A szakértők – a két régi ellenféle közötti sorozatos atrocitások miatt...