27.8 C
Budapest
2022. július. 7. csütörtök

Megtámadták az ENSZ erőit Maliban, többen meghaltak

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: MTI

Megtámadták az ENSZ erőit a Mali északi részén fekvő Timbuktuban, az összetűzésben két feltételezett terrorista felrobbantotta magát, valamint további két támadó és egy mali katona meghalt – számoltak be pénteken a mali hadsereg forrásai.

 Megtámadták az ENSZ erőit Maliban, többen meghaltak

A Timbuktu déli körzetében lezajlott támadás a délutáni órákban befejeződött, azonban a katonaság a lakosság védelme érdekében folytatja a járőrözést és a terület átfésülését – közölte a mali katonai műveletek parancsnoka.

Az előzetes információk szerint 6-7 merénylő által elkövetett támadásban további három mali katona megsebesült.

A parancsnok hozzátette, hogy aprólékosan előkészített, kettős merénylet történt, amelyet az ENSZ Maliban állomásozó missziójának (MINUSMA) nigériai kontingense ellen követtek el.

A magas rangú katonai tisztségviselő közleményében az olvasható, hogy a szélsőségesek egyik járműve eltorlaszolta az utat a mali erők előtt, majd az autóban ülő terroristák felrobbantották magukat a MINUSMA tábora előtt. Ezt követően egy második jármű érkezett a helyszínre, amelyből a támadók lőni kezdtek.

A lövöldözés néhány órán keresztül tartott az egykori La Palmeraie szálloda környékén, ahol a MINUSMA egyik bázisa található.

A MINUSMA nigériai rendőri kontingense néhány nappal korábban kezdte meg áttelepülését egy másik ENSZ-misszió telephelyére, így a kéksisakosok többsége már nem tartózkodott a támadás helyszínén.

Mali északi részét 2012 márciusában iszlamista lázadók szállták meg, és az év végéig az ellenőrzésük alatt tartották, céljuk a központi kormány megdöntése volt. Egy francia vezetésű hadművelettel űzték ki őket onnan, de a fegyveres konfliktus nem szűnt meg, és az ott maradt francia csapatok az ENSZ-erőkkel szövetségben azóta is próbálják stabilizálni az országot.

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Botrány! Szeméthegy Tamásiban: Olaszországból érkezett a több ezer m3 szemét, aztán ittragadt..

Lassan apad az Olaszországból behozott szeméthegy Tamásiban, bőven van még mit elhordani – tapasztalta meg a Blikk munkatársa...

Kinek volt nagy üzlet? Kiderült, ki profitált a legtöbbet a Kulcsár Edina-Csuti-G.w.M-Melanie szerelmi konfliktusból

Az életben mindennek magvan az ára, az szerelemnek is. Hogy Kulcsár Edina és párja kapcsolata mibe kerül mind...

Újra elindult a nyomozás: kihallgatta a rendőrség Babicsek Bernát szüleit, felszakadtak a régi sebek

Solymár – Kedden hallgatta ki újra a rendőrség Babicsek Bernát szüleit, akiket megviselt a vallomástétel, ugyanis újra kellett...

Végre Európában is kapható legálisan Kamagra!

A merevedési problémákkal küzdő férfiak és párjaik jól tudják, hogy számos megbízható forrásból származó lehetőség áll a rendelkezésükre,...
facebook