Home Főhírek Külföld Megtámadták az édesanyát, amiért kilyukasztatta újszülött lánya fülét: „Ez az én döntésem”...

Megtámadták az édesanyát, amiért kilyukasztatta újszülött lánya fülét: „Ez az én döntésem” – videó

0

A szülőknek számos döntést kell meghozniuk gyerekeikkel kapcsolatban, és természetes, hogy nem mindenki ért egyet ezekkel.

Ebből különösen akkor keletkezhet látványos nézetkülönbség, ha egy szülő az egész világgal megosztja nevelési elveit.

A kis Lara még csak 4 hónapos, de máris igazi sztárnak számít a TikTokon, ahol az édesanyja rendszeresen oszt meg róla videókat.

Az édesanya nemrég megosztott egy videót, hogy bemutassa, milyen sokat nőtt kislánya az elmúlt 4 hónapban, ezért összehasonlításképp megmutatott egy felvételt akkorról, amikor Lara még alig 24 órája volt a világon. Csakhogy a videó nem várt hatást váltott ki. Az emberek észrevették, hogy az alig egynapos babának máris kilyukasztották a fülét, és ezt sokan aggasztónak találták.

A felhasználók vitatkozni kezdtek azon, vajon elfogadható-e az édesanya döntése. Voltak, akik egyetértettek a nővel, és kiemelték, hogy bizonyos kultúrákban teljesen normális, hogy a kisbabák fülét születésükkor kilyukasztják. Sokan azonban aggodalmukat fejezték ki, és azzal érveltek, hogy ezt a döntést Larának kellett volna meghoznia, amikor idősebb lesz.

Egy hozzászóló ezt írta: „Egyszerűen nem értem. És ne áltasd magad, most ugyanúgy fájt neki, ahogy idősebb korában fájt volna.” Egy másik felhasználó pedig hozzátette: „A gyerek döntése, hogy ki akarja-e lyukasztani a fülét, vagy nem? Én hagyom, hogy a gyerekeim döntsék ezt el, amikor már megértik ezeket a dolgokat.”

Lara édesanyja azonban megvédte magát a kritikával szemben.

„Amikor 2 vagy 3 napos korában kilyukasztják a fülét, a baba nem érez olyan fájdalmat, mint 1 vagy 2 évesen. A műveletet a neonatológusok végzik el a kórházban, születéskor” – magyarázta.

Többen egyetértettek az édesanyával, kihangsúlyozták, hogy a hagyományok kultúránként változnak, és hogy minden szülőnek más elképzelése van a helyes gyereknevelésről.

twice

Hirmagazin.eu

 

Exit mobile version
Megszakítás