19.8 C
Budapest
2023. szeptember. 26. kedd

Megtámadták az édesanyát, amiért kilyukasztatta újszülött lánya fülét: „Ez az én döntésem” – videó

Dátum:

Megosztás:

A szülőknek számos döntést kell meghozniuk gyerekeikkel kapcsolatban, és természetes, hogy nem mindenki ért egyet ezekkel.

Ebből különösen akkor keletkezhet látványos nézetkülönbség, ha egy szülő az egész világgal megosztja nevelési elveit.

A kis Lara még csak 4 hónapos, de máris igazi sztárnak számít a TikTokon, ahol az édesanyja rendszeresen oszt meg róla videókat.

Az édesanya nemrég megosztott egy videót, hogy bemutassa, milyen sokat nőtt kislánya az elmúlt 4 hónapban, ezért összehasonlításképp megmutatott egy felvételt akkorról, amikor Lara még alig 24 órája volt a világon. Csakhogy a videó nem várt hatást váltott ki. Az emberek észrevették, hogy az alig egynapos babának máris kilyukasztották a fülét, és ezt sokan aggasztónak találták.

A felhasználók vitatkozni kezdtek azon, vajon elfogadható-e az édesanya döntése. Voltak, akik egyetértettek a nővel, és kiemelték, hogy bizonyos kultúrákban teljesen normális, hogy a kisbabák fülét születésükkor kilyukasztják. Sokan azonban aggodalmukat fejezték ki, és azzal érveltek, hogy ezt a döntést Larának kellett volna meghoznia, amikor idősebb lesz.

Egy hozzászóló ezt írta: „Egyszerűen nem értem. És ne áltasd magad, most ugyanúgy fájt neki, ahogy idősebb korában fájt volna.” Egy másik felhasználó pedig hozzátette: „A gyerek döntése, hogy ki akarja-e lyukasztani a fülét, vagy nem? Én hagyom, hogy a gyerekeim döntsék ezt el, amikor már megértik ezeket a dolgokat.”

Lara édesanyja azonban megvédte magát a kritikával szemben.

„Amikor 2 vagy 3 napos korában kilyukasztják a fülét, a baba nem érez olyan fájdalmat, mint 1 vagy 2 évesen. A műveletet a neonatológusok végzik el a kórházban, születéskor” – magyarázta.

Többen egyetértettek az édesanyával, kihangsúlyozták, hogy a hagyományok kultúránként változnak, és hogy minden szülőnek más elképzelése van a helyes gyereknevelésről.

twice

Hirmagazin.eu

 

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Megtette első balatoni útját a Komáromban készült új komp +fotók, videó

Bemutatták a BAHART új, Komáromban készített balatoni flottájának két már össszeszerelt darabját: a Tihany nevű kompot és a...

Ezért lehet fontos segítség a konyhában egy okosmérleg

Az SKS 707X konyhai mérleg akár okostelefonnal is párosítható Budapest, 2023. szeptember 25. –  A technológia fejlődésének köszönhetően egyes...

NAPÚT – 6: AZ Utolsó vacsora szereplői – Fülöp

A negyedik apostol Fülöp. A rák csillagjegynek sokszoros jelentése is van! Egyrészt ekkor van a nyári napforduló, vagyis június...

Az energia-tévedés – vagy inkább energia-átverés, és a világ kifosztásának egy remek modellje – 3

További egyszerű tények: A Földön mindenhol van kőolaj, csak a geológiai struktúrák miatt van, ahol sokkal gazdaságosabb kitermelni, mint...