7.8 C
Budapest
2024. április. 24. szerda
HomeÉletmódEgészség - betegségMegszűnik a világ leghíresebb hintőpora, mert rákot okozhat

Megszűnik a világ leghíresebb hintőpora, mert rákot okozhat

A Johnson & Johnson 2023-tól világszerte leállítja a talkumalapú hintőpor gyártását. A vállalat több tízezer perrel néz szembe, mivel sokak szerint a termék rákot okozhat.

A Johnson & Johnson jövőre az egész világon leállítja a talkumalapú hintőpor értékesítését – írja a Fox Business a társaság csütörtöki bejelentése alapján. A vállalat 2020-ban már beszüntette a termék eladásait az Egyesült Államokban és Kanadában.

AZ 1886-BAN ALAPÍTOTT JOHNSON & JOHNSON ELLEN MINTEGY 38 EZER PERT INDÍTOTTAK DAGANATOS MEGBETEGEDÉSEK TÚLÉLŐI, AKIK AZT ÁLLÍTJÁK A TERMÉKBEN TALÁLHATÓ TALKUMPOR AZBESZTET TARTALMAZOTT, ÉS EZ IDÉZTE ELŐ A MEGBETEGEDÉSÜKET.

A talkumot a földből bányásszák, és az azbeszthez közeli lelőhelyeken található, mely utóbbiról régóta ismert, hogy rákot okoz.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A Johnson & Johnson világszerte befejezi a talkumalapú hintőpor eladását. FORRÁS: AFP/IMAGINECHINA/YI CHANG

A vállalat egyébként továbbra is tagadja a vádakat. Érvelésük szerint a termékük évtizedeken át rendszeres tudományos tesztelésen esett át, és megkapta a szabályozói jóváhagyásokat.

EZEK A VIZSGÁLATOK PEDIG – ÁLLÍTJÁK – MEGMUTATTÁK, HOGY A TALKUM BIZTONSÁGOS, ÉS HOGY A TERMÉKÜK NEM TARTALMAZ AZBESZTET, ILLETVE NEM OKOZ RÁKOT.

A Johnson & Johnson októberben létrehozott egy leányvállalatot LTL Management néven, és ehhez rendelte a talkummal összefüggő követeléseket. Mivel azonban a leányvállalat azonnal csődöt jelentett, így ezzel a cégnek sikerült szüneteltetnie a függőben lévő pereket.

origo

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem