11.8 C
Budapest
2022. október. 4. kedd

Megszűnik a világ leghíresebb hintőpora, mert rákot okozhat

Dátum:

Megosztás:

A Johnson & Johnson 2023-tól világszerte leállítja a talkumalapú hintőpor gyártását. A vállalat több tízezer perrel néz szembe, mivel sokak szerint a termék rákot okozhat.

A Johnson & Johnson jövőre az egész világon leállítja a talkumalapú hintőpor értékesítését – írja a Fox Business a társaság csütörtöki bejelentése alapján. A vállalat 2020-ban már beszüntette a termék eladásait az Egyesült Államokban és Kanadában.

AZ 1886-BAN ALAPÍTOTT JOHNSON & JOHNSON ELLEN MINTEGY 38 EZER PERT INDÍTOTTAK DAGANATOS MEGBETEGEDÉSEK TÚLÉLŐI, AKIK AZT ÁLLÍTJÁK A TERMÉKBEN TALÁLHATÓ TALKUMPOR AZBESZTET TARTALMAZOTT, ÉS EZ IDÉZTE ELŐ A MEGBETEGEDÉSÜKET.

A talkumot a földből bányásszák, és az azbeszthez közeli lelőhelyeken található, mely utóbbiról régóta ismert, hogy rákot okoz.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A Johnson & Johnson világszerte befejezi a talkumalapú hintőpor eladását. FORRÁS: AFP/IMAGINECHINA/YI CHANG

A vállalat egyébként továbbra is tagadja a vádakat. Érvelésük szerint a termékük évtizedeken át rendszeres tudományos tesztelésen esett át, és megkapta a szabályozói jóváhagyásokat.

EZEK A VIZSGÁLATOK PEDIG – ÁLLÍTJÁK – MEGMUTATTÁK, HOGY A TALKUM BIZTONSÁGOS, ÉS HOGY A TERMÉKÜK NEM TARTALMAZ AZBESZTET, ILLETVE NEM OKOZ RÁKOT.

A Johnson & Johnson októberben létrehozott egy leányvállalatot LTL Management néven, és ehhez rendelte a talkummal összefüggő követeléseket. Mivel azonban a leányvállalat azonnal csődöt jelentett, így ezzel a cégnek sikerült szüneteltetnie a függőben lévő pereket.

origo

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A modern ember genetikailag legfeljebb csak 7 százalékban ember..

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a mai emberek genomja, vagyis DNS-ben kódolt teljes örökítőanyaga jelentős átfedést mutat...

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Berki Mazsi: “A tánc egy olyan műfaj, amely kifejezi az érzelmeinket” – videó

Kimondta Berki Krisztián özvegye. A hétvégén indul a TV2 Dancing with the Stars című show-ja. A celebvilág történéseit követők...

Melyik csapatnak van a legnagyobb esélye, hogy megnyerje a 2022-es világbajnokságot a fogadási oldalak szerint?

A 2022-es világbajnokság idén Katar által kerül megrendezésre, mely a helyi szélsőséges időjárás miatt idén télen, november 20-án...