19.6 C
Budapest
2022. augusztus. 8. hétfő

Megszólalt az első, nyíltan meleg magyar politikus az új jogszabály kapcsán

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Megszólalt az első, nyíltan meleg magyar politikus, Szetey Gábor a homofób érzületű pedofiltörvény kapcsán.

„Hiszem, hogy nincs haladás visszaesés nélkül, de ha erre az országra nézek, kételkedem a haladásban. Gyakorlatilag visszafelé tartunk” – szemlézte a Politico interjúját a 24.hu.

Mindenki ezt olvassa most!

Szetey 2006-2008 között a második Gyurcsány-kormány személyügyi államtitkáraként működött, és ő volt az első magyar politikus, aki 2007-ben coming outolt, nyíltan felvállalv homoszexualitását. Szetey ma már Svájcban él, a politikai pályáról is visszavonult.

A homofób, pedofiltörvényként emlegetett jogszabályról elmondta: szerinte ez egy politikai fegyver, és az a tény, hogy merik használni, azt mutatja, hogy az egyetlen, ami érdekli őket, az a hatalom megtartása.

Láner László is – aki 1987-ben társalapítója volt az első magyar LMBTQ-szervezetnek, a Homérosz Egyesületnek – megszólalt a téma kapcsán: szerinte ezekkel a melegellenes intézkedésekkel, különösen a legújabb törvénnyel, megpróbálják visszaszorítani a melegeket a láthatatlanságba, és olyan légkört próbálnak teremteni, ahol az emberek félnek kiállni magukért.

Úgy véli, a törvény szándékosan tesz kísérletet a homoszexuális közösségek további marginalizálására és megbélyegzésére a nyilvánosság előtt.

blikk

hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Így dolgoznak rendőreink – videó

Így fogták el a veszélyes bűnözöt.. Videó itt! Hirmagazin.eu

A szeder finom, édes és egészséges

Emlékszem, amikor gyerekkoromban nagymamánál ettük a szedret és nem foglalkoztunk azzal, hogy aztán kékesfekete szájjal bújunk elő a...

Kis Magyarország, nagy klasszisokkal, .. mennyire bosszanthatja ez a világot: Kopasz Bálint ismét világbajnok! – Gratulálunk a kimagasló sportteljesítményhez!

Kopasz Bálint visszaszerezte a világbajnoki trónt kajak egyes ezer méteren. Olimpiai bajnok klasszisunk hatalmas csatában, minimális különbséggel győzte le...

Augusztus nyolcadika a cigány dal napja – holnap lesz

Az első magyar dal napját követően, 2008-ban jutott eszébe Rostás Mihály Mazsinak, hogy jó lenne megszervezni a cigány...
facebook