10.6 C
Budapest
2023. március. 31. péntek

Megszólalt az elítélt Tünde: Azóta is miden éjjel a fiammal álmodom

Dátum:

Megosztás:

Nagyon nehéz visszagondolnom arra a pillanatra, amikor reggel megláttam, hogy nem él, hogy hiába próbálom felkelteni! Én mindent elkövettem, hogy megmentem őt – mondta a Székesfehérvári Törvényszék folyosóján lapunknak M. Tünde Az asszonyt 11 éves cukorbeteg fia halála miatt ítélték el, a bíróság bűnösnek találta emberölésben.

A 11 éves Marcel 2017 januárjában, álmában hunyt el, a szakértők szerint azért, mert az édesanyja, Tünde nem kezelte megfelelően a gyerek cukorbetegségét. Marcel egy belvárosi általános iskolába járt, anyjával a székesfehérvári nyaralóövezetben laktak kettesben. A fiú azon a januári délutánon hányt, nem érezte jól magát, ám az anya szerint estére jobban lett, úgy tűnt, minden rendben van vele.

„Ő maga szokta megmérni a cukrát, akkor is így volt, azt mondta, rendben van. Elhittem neki, ahogy máskor is, és lefeküdtünk aludni” – mesélte a megvádolt anya.

„Nagyon nehéz visszagondolnom arra a pillanatra, amikor reggel megláttam, hogy nem él, hogy hiába próbálom felkelteni!  Én mindent elkövettem, hogy megmentsem őt. Az életem azóta pokol, minden napom egy küzdelem. Kiderült, hogy Marcel azon a napon, amikor rosszul lett, rengeteg kakaót ivott és vajaskiflit evett az iskolában. Azt hittem, gyomorrontása van, biztos voltam benne, hogy el fog múlni, ha pihen.”

Tünde csak a halál beállta után két nappal hívott segítséget. A szomszédok szerint a halott gyermeke mellett feküdt, élettelen testét magához ölelve a hideg szobában. A szakértői vélemények szerint tudnia kellett, hogy a hányinger a cukorbetegség tünete, ezért orvoshoz kellett volna vinnie a fiát.

„Nem gondoltam, hogy ilyen nagy a baj, mindenem volt a fiam!” – mondta lapunknak Tünde.

Azóta is minden éjjel Marcellel álmodom. Álmomban él, együtt vagyunk, beszélgetünk és az életünk úgy folyik tovább, mint korábban. Ez tart engem életben.

„Így tudom túlélni a napokat, azt várva, hogy este újra együtt leszünk. Árulom a házamat, nagyon nehéz nekem oda hazamenni, de nem találtam rá eddig vevőt. Minden Marcelre emlékeztet, és vannak olyan szomszédaim, akik furcsán néznek rám. Remélem, ma eljön az igazság napja, és felment a bíróság, nagyon bízom benne.”

A bíróság a vádlott kérésére zárt ajtók mögött tárgyalta az ügyet, és az ítéletet is a nyilvánosság kizárásával indokolta. Az anyát emberölés bűntettében bűnösnek találta, de a nyomatékos enyhítő körülményeket figyelembe véve nem küldte börtönbe: a két év szabadságvesztést, amit kiszabott, öt évre felfüggesztette. Az ítélet még nem jogerős.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Orosz katonai szakértő: súlyos lesz a helyzet, ha megindulnak az ukránok

Az egyik orosz tévécsatorna műsorában sorolta fel a szakértő, mi várható az ukrán ellentámadás alkalmával. A stúdióban lévők döbbent...

Orbán Viktor: ahogy csökken az infláció, kivezetik az ársapkákat

Az élelmiszerek esetében ahogy jön lefelé az infláció, úgy fogják majd kivezetni a most még létező ársapkákat – mondta...

Hogyan váltsunk munkahelyet és kerüljük el a stresszt?

Állásváltás és stressz? Úgy tűnhet, hogy az új munkahely kiválasztása pozitív módon motiválna minket! Azonban... Az agyunk természetesen védekezik...

Putyin-Hszi csúcs: a békeküldetés elmaradt, az erőegyensúly Kína javára billent el – videók

Hszi Csin-ping moszkvai látogatását béketeremtő missziónak nevezte, de ennek semmilyen eredménye nem volt. Az meg a jelek szerint...