27.9 C
Budapest
2023. szeptember. 27. szerda

Megszólalt az egyik szemtanú: szinte fejjel lefelé lógott a körhintán egy kislány – Mindenki halálra rémült a gödöllői majálison

Dátum:

Megosztás:

Gödöllő — „Állítsd meg!” – a rémülettől csak ennyit tudott sikítani az az édesanya, akinek a kislánya hajszál híján kizuhant egy körhintából.

Drámai jelenetek játszódtak le szerda délután a gödöllői majálison. Minden szülő rémálma lehet, amit a lent álldogáló emberek végignéztek: a játéknál a sorukra váró vendégek azt látták, hogy egy kisgyerek alatt úgy megbillent a körhinta széke, hogy jóformán csak a csoda tartotta bent a lányt az ülésben.

 Halálra rémültünk, amikor láttuk, ahogy a kislány már-már fejjel lefelé lóg a széken – idézte fel lapunknak egy asszony, aki a szemtanúja volt a történteknek.

– Miután leállt a gépezet, az anyja rohant oda a kislányhoz, aki csak zokogni tudott – idézte fel.

Úgy tudjuk, a hintán forgás közben egy láncszem ugrott meg, ezért billenhetett ki az egyensúlyából a szék. A család egyik barátjától megtudtuk, hogy a gyerkőc végül ép bőrrel úszta meg a történteket, ám nagyon megviselte az eset.

.

A majálison a körhinta volt az egyik fő attrakció. A szervezők a történtek után megvizsgálták, de mindent rendben találtak / Fotó: Facebook

L. Péterfi Csaba, a gödöllői önkormányzat kommunikációs igazgatójának elmondása szerint a szervezők csak később értesültek arról, mi történt. Sem a szülők, sem az üzemeltetők nem szóltak ugyanis a szervezőknek arról, hogy baj történt, csak a Face­bookról értesültek a rémisztő eseményről. Azonnal a géphez mentek, s kipróbálták a körhintát.

– Bár biztonságosnak ítélték, úgy döntöttek, aznapra nem engedélyezik tovább a működését – magyarázta lapunknak L. Péterfi Csaba.

Az üggyel kapcsolatban kerestük a szervezőket is, akik egy közleménnyel válaszoltak: „Az esetet megvizsgáltuk. A vizsgálat eredményei alapján megállapítható volt, hogy sérülés nem történt, az érintett kislány szüleinek elmondásai szerint az ijedtségen kívül más probléma nem merült fel. A vállalkozó a hatályos megfelelőségi tanúsítvánnyal rendelkezett, amelyet a rendezvény előtt bemutattak” – írták.

Az ábra azt mutatja, hogy az ilyenfajta körhinta ülései az indítás után 4-5 méter magasra is emelkedhetnek. Onnan kizuhanni életveszélyes.

Kerestük az érintett kislány szüleit, ám még nem sikerült őket elérnünk. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy érkezett bejelentés az incidenssel kapcsolatban, de annak tartalmát még vizsgálják.

Évi kontroll

Körhinta, dodzsem, hullámvasút – a mutatványosok berendezéseit háromévente, szétszerelt állapotban kell átvizsgálni. Ezt egy külön szervezet végzi. Az üzemeltetőnek emellett naplót kell vezetnie a hibákról, a javításokról és az üzemórákról.

blikk

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Az energia-tévedés – vagy inkább energia-átverés, és a világ kifosztásának egy remek modellje – 4

Térjünk picit vissza a tehenekhez! A metán – laborban kísérleti leg igazolható, az szénmonoxidból és vízből jön létre, és...

NAPÚT – 7: AZ Utolsó vacsora szereplői – Jakab

Jobbról balra haladva az ötödik apostol az idősebb Jakab. Jakab robbanékony természetű volt. Szent Lukácstól tudjuk a következő esetet,...

Felháborítóan kicsi a Hableány-ítélet! – Az ügyészség részletesen elmagyarázza, miért kell nagyobb büntetés (2 db vonatkozó hanganyag a cikkben)

Fellebbezett az ügyészség a Viking Sigyn szállodahajó kapitányát érintő elsőfokú bírósági ítélet ellen a Hableány-perben. Az ügyészség szerint...

Fogyhatunk-e az éjszaka folyamán?

A globális elhízási járvány erőfeszítésre sarkallta a világot, hogy hatékony és elérhető fogyási stratégiákat találjon. Ennek következményeként új étrendi...