-1.4 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Megrázó részletek: Ezt jósolták az orvosok a Roxette énekesnőjének

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az egész világot megrázta, amikor hétfőn bejelentették, hogy hosszan tartó súlyos betegség után 61 évesen elhunyt Marie Fredriksson, a Roxett énekesnője. Nemcsak kivételes tehetség volt, de óriási harcos is, hiszen miután 2002-ben agytumort diagnosztizáltak nála, az orvosok egy évet jósoltak neki. Ő viszont kitartóan harcolt a súlyos betegséggel, egészen 2019. december 9-ig. Ekkor a szervezete feladta a küzdelmet.

Marie Fredriksson egy kemény punkzenét játszó svéd banda élén várt ismertté hazájában, majd 1986-ban megalapította a Roxette nevű formációt zenésztársával, Per Gesslével.

Talán nem is sejtették, hogy a nyolcvanas évek végére már az egész világot meghódítják. Egyik legemlékezetesebb slágerük, a Listen to Your Heart valóságos himnusszá vált, nem véletlenül választotta a Fidesz is két alkalommal a lírai slágert kampánydalnak. Az énekesnő halálhíre éppen ezért Orbán Viktort is megérintette. Magyarország miniszterelnöke a Facebookon búcsúzott a felejthetetlen hangú világsztártól.

A Roxette karrierje töretlenül ívelt felfelé, annak ellenére, hogy Marie a szólókarrierjét is fontosnak találta, ezért időről időre parkolópályára tette a zenekart. Az énekesnő magánélete is szépen alakult: 1992-ben ismerkedett meg későbbi férjével, a popdalszöveg-író és zongorista Mikael Bolyosszal, akitől két gyermeke született. 1994-ben ki is mondták a boldogító igent egy kis svéd templomban.

A gondok 2002 őszén kezdődtek, amikor Marie futni indult a férjével. Elviselhetetlen fejfájásra panaszkodott és nagyon szédült. Miután hazamentek, az énekesnő elesett a fürdőszobában és úgy beütötte a fejét, hogy agyrázkódást szenvedett. Az orvosok néhány vizsgálat után közölték vele a sokkoló diagnózist: agydaganata van. A szakemberek akkor csak egy évet jósoltak neki, amiből végül 17 lett, ám ezért Marie súlyos árat fizetett.

Férjével, Mikael Bolyosszal
Fotó: Profimedia

A betegségnek, valamint az agresszív utókezelésnek köszönhetően egyik szemére megvakult, szinte teljesen megsüketült, egy időre megnémult, mozogni is alig tudott. Emberfeletti élni akarásról és kitartásól tesz tanúbizonyságot, hogy Marie évekig tartó rehabilitációját követően visszatért a színpadra, sőt, 2016-ban egy új albummal jelentkezett a Roxette. Ám a lemez megjelenése után Marie bejelentette, hogy képtelen a karrierjére koncentrálni és a fizikai terhelést sem bírja. Ezt követően teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, családján kívül senki sem tudta, hogy van pontosan, egészen a tragikus hétfői bejelentésig, ami az egész világot megrázta.

Marie temetéséről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a nyilvánosság kizárásával, szűk családi körben vesznek tőle végső búcsút és bőrdzsekiben kísérik majd utolsó útjára.

Forrás: Ripost

Fotó: Profimedia

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...

Eddig is rovarokat ettünk, legfeljebb nem tudtunk róla

Hatalmas felhördüléssel fogadta a hazai közvélemény az Európai Bizottság két januári döntését, melyek értelmében a gyártók az EU-ban...