6.4 C
Budapest
2022. december. 3. szombat

Megrázó: meghalt, mielőtt újra otthona lehetett volna

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A 49 éves Csorba Jánosné Nuver Erika húsz évet várt arra, hogy ismét fedél lehessen a feje fölött.

Megrázó, meghalt, mielőtt újra otthona lehetett volna

Tragikus esetről számolt be a Népszabadság: a húsz éve hajléktalanként élő Csorba Jánosné Nuver Erikát holtan találták egy munkásszállón, röviddel azelőtt, hogy beköltözhetett volna férjével egy felújított szociális bérlakásba. Az asszony 49 éves volt, még nem tudni, mi okozta a halálát.

Erika állami gondozásban nőtt fel, korábbi házasságából született egy lánya is, de vele megszakadt a kapcsolata. Tizenegy éven át élt egy férjével összeeszkábált kunyhóban a KÖKI Terminál mögött meghúzódó erdőben (amelyet csak “Servúdként” emlegettek) több sorstársához hasonlóan. A hajléktalanok érdekeit védő, A Város Mindenkié nevű csoport aktív tagjaként, éveken át tartó küzdelmével bennük is tartotta a hitet: van még remény arra, hogy egyszer újra fedél lesz a fejük fölött.

Miután az erdőt felszámolták, a Máltai Szeretetszolgálat segítsége révén munkásszállóba kerültek. Úgy tűnt, sorsuk végre pozitív irányba fordul: a Város Mindenkié csoport fiókszervezete, az Utcáról Lakásba Egyesület kijárta a kispesti önkormányzatnál, hogy belátható időn belül szociális bérlakáshoz jussanak. A képviselők szeptemberben meg is szavazták a döntést, Erikáék pedig alig várták, hogy végre, annyi hosszú év után, beköltözhessenek egy olyan lakásba, amiről utcára kerülésük óta csak álmodoztak.

Közben tüdőbeteg férje kórházba került, de továbbra is együtt tervezgették az új közös jövőt. A férfit a betegágyban érte feleségének halálhíre, amely után összeroppant. Az Attila utcai szociális lakásban éppen a halálát követő napon kezdték volna meg a felújítást, rövidesen költözhettek volna.

Forrás: szeretlekmagyaroroszag;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Félelmetes ragadozó piráját találtak a Sebes-Körösben – videó (látványetetés)

Az elpusztult példányra Nagyváradon bukkantak. lpusztult vöröshasú piráját (Pygocentrus nattereri) találtak Nagyváradon a Sebes-Körösben – közölte pénteken az Ebihoreanul.ro bihari...

Tragédia! Elhunyt Varga Tímea kutyája, gyertyát is gyújtott érte e temetőben..

Borzalmas ami történt! A temetőben teljesen összetörve fotózták le Vajna Tímeát Vajna Tímea teljesen összetört ugyanis férje Andy Vajna...

Ennyi volt az elektromos rollereknek? Párizsban már fontolgatják, hogy kitiltják őket a városból – Menjenek vagy maradjanak? Szavazz!

Az elektromos rollerek megosztó járművek: sokan imádják, de nem kicsi az a tábor sem, amelynek a tagjai rossz...

„Hazug g*ci vagy!” – óriási veszekedés kerekedett abból, hogy VV Reni hány férfival feküdt le..

Csupán két éjszakát töltöttek a luxus helyszínen a ValóVilág idei versenyzői, akik közül többen már az első éjszaka...