23.6 C
Budapest
2022. augusztus. 10. szerda

Megölte gyerekeit és a feleségét a német vírustagadó apa a karanténban: attól félt, hogy lebuknak a hamisított oltási igazolványokkal 18+

Dátum:

Megosztás:

A háromgyermekes oltástagadó családapa gyermekeit és feleségét is agyonlőtte, miközben karanténban voltak. Az ügyész elmondta, találtak egy búcsúlevelet is a házban.

Három gyermek és két felnőtt holttestére találtak Németországban, a brandenburgi Königs Wusterhausen városában valamivel több mint egy hete. A szomszédok vették észre a hogy a család tagjai mozdulatlanul hevernek a földön, ezért értesítették a rendőrséget. Miután bejutottak a házba, látták, hogy mindenkit lelőttek. A hatóságok azóta vizsgálták a tragédia körülményeit. A hírek szerint járványügyi karanténban volt a család – írt a borzalmas családirtás részleteiről a 444.hu.

Fotó: Getty A szomszédok értesítették a hatóságokat /Fotó: Getty

A gyerekek 4, 8 és 10 évesek voltak a szülők pedig 40 év körüliek. A helyszínelők már az ügy legelején kizárták azt, hogy egy kívülálló gyilkolta meg az egész családot, így a gyanú a szülőkre terelődött. Mára egyértelművé vált, hogy az apa ölte meg gyermekeit és feleségét, végül saját magával is végzett. A Bild úgy tudja, hogy a gyilkos családfő egy búcsúlevelet is hagyott hátra.

A tragédia helyszínén egy pisztolyt is találtak de még nem mondták ki a nyomozók, hogy az volt-e a gyilkos fegyver, viszont az tény, hogy az apának nem volt fegyvertartási engedélye.

Fotó: Getty Rendőrök helyszínelnek a család házánál /Fotó: Getty Images

Gernot Bantleon főügyész a DPA hírügynökségnek dráma részleteket árult el a tragédia hátteréről: a férfi a búcsúlevelében arról ír, hogy ő hamisított oltási igazolványt szerzett a feleségének, ám attól féltek, hogy emiatt mindketten elveszítik az állásukat, letartóztatják őket, a gyermekeiket pedig elveszik tőlük és akaratuk ellenére beoltják.

Németországban még november közepén tették kötelezővé a munkáltatóknak, hogy ellenőrizzék az oltási igazolásokat, ám a családanya főnökének gyanús lett a dokumentum, és vizsgálódni kezdett. Noha ennek eredménye még nem érkezett meg, minden bizonnyal ettől rettegett annyira a férfi.

Fotó: Getty Az oltástagaó apa három kisgyermekével és feleségével is végzett /Fotó: Getty Images

Az anya a Wildau Egyetemen dolgozott. Az intézmény közleményében azt írta, mély megrendüléssel és döbbenettel értesültek az esetről, és hogy egy nagyra becsült kollégát veszítettek el. Az intézményt felügyelő minisztérium szerint az egyetem szabályosan járt el, amikor vizsgálatot kezdeményezett a nő igazolványa ügyében.

A családapa a hatóság szerint vírustagadó volt, számos oltásellenes posztot is megosztott a Facebookon és különböző csoportokban.

A férfi félelmei a letartóztatást illetően teljesen alaptalanok voltak. A hamis oltási igazolványok miatt a német büntető törvénykönyv pénzbírságot vagy legfeljebb egy évig terjedő szabadságvesztést ír elő. A főügyész azt mondta, a család nem volt sem a rendőrség, sem a gyermekvédelmi szolgálatok látóterében.

Fotó: Getty Egész Németországot megrázta az értelmetlen tragédia /Fotó: Getty

– Teljesen elképzelhetetlen, hogy valaki, aki először követ el ilyen vétséget, börtönbüntetést kapjon, ahogy az is, hogy elvették volna tőlük a gyerekeket – mondta Gernot Bantleon.

A levelet ugyan nem hozták nyilvánosságra, az ügyész annyit elmondott róla, hogy a férfinak valószínűleg pszichés problémái is lehettek, mert „a gondolatainak semmi köze nem volt a tényekhez”.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Getty

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

23 autót rongált meg egy veszélyes afgán migráns Kiskunfélegyházán

Azt mondta egy autószerelőnek egy afgán migráns, hogy meg fogja ölni a családját. Nem sokkal később, mindössze 24...

Rémálom! Aranyérmes lett volna, de elszabadult a hímtagja! .. – videó – (18+)

Alberto Nonino, a 18 éves olasz tízpróbázó nagyon szerencsétlenül járt egy futóversenyen, amit akár meg is nyerhetett volna. Történt...

Kijev arroganciája bizalmatlanságot szül Nyugaton

A kijevi vezetés kritizálta az Amnesty International jelentését, követeli az uniós segély következő részének átutalását, valamint a tajvani...

Ezért kiváló sport a jégkorong a mentális fejlődéshez

Ezért kiváló sport a jégkorong a mentális fejlődéshez Nemcsak a testünket, a pszichénket is fejleszti. A jégkorongra a legtöbben olyan...
facebook