6.3 C
Budapest
2023. március. 28. kedd

Megölt egy katolikus papot Franciaországban a ruandai migráns, aki tavaly felgyújtott egy székesegyházat..

Dátum:

Megosztás:

Meggyilkoltak egy katolikus papot Franciaország nyugati részén hétfő reggel – jelentette be Gérald Darmanin francia belügyminiszter a Twitteren.

A gyilkos az a ruandai migráns, aki tavaly felgyújtotta a nentes-i székesegyházat. Ráadásul már akkor sem tartózkodhatott volna Franciaországban, mert 2019-ben erőszakos bűncselekmény miatt kiutasították, de ezt két év alatt sem hajtották végre. Most is csak bírói felügyelet alatt állt.

Egy, az ügyet jól ismerő forrás elmondta, hogy a gyilkos feladta magát a Mortagne-sur-Sevre-i csendőrségen (a település Nyugat-Franciaországban, Vendée megyében van).

A FÉRFI IGAZSÁGÜGYI MEGFIGYELÉS ALATT ÁLLT A TAVALY JÚLIUSI NANTES-I KATEDRÁLISTŰZZEL KAPCSOLATBAN – TETTE HOZZÁ A FORRÁS.

A Valeurs Actuelle című jobboldali hetilap információi szerint a gyilkosságot egy ruandai migráns követte el, akit a kegyetlenül meggyilkolt 60 éves pap, Olivier Maire fogadott be a közösségébe Saint-Laurent-sur-Sèvre-ben ; a migráns tavaly óta élt ott, előtte hajléktalan volt. A Le Figaro azt írja, hogy a gyilkos már bírói felügyelet alatt állt, mert ő gyújtotta fel a nantes-i székesegyházat 2020-ban. Ráadásul ez előtt, már 2019-ben kiutasították Franciaországból egy erőszakos bűncselekmény miatt, mégis hagyták, hogy maradjon.

A Valeurs Actuelles nem részletezi ugyan a gyilkosság módját, de arra utal, hogy rendkívüli kegyetlenséggel követték el.

Meggyilkoltak egy katolikus papot Franciaország nyugati részén hétfő reggel. FORRÁS: AFP/SEBASTIEN SALOM-GOMIS

Az ellenzéki politikusok felháborodtak a történteken, főleg, hogy egy visszaeső bűnözőről van szó. Marine Le Pen, a jobboldali, bevándorlásellenes Nemzeti Tömörülés elnöke azt mondta, az állam és Gérald Darmanin francia belügyminiszter totális kudarcáról van szó.

Franciaországban lehet valaki illegális bevándorló, felgyújthatja a nantes-i katedrálist, akkor sem fogják kitoloncolni, majd újra bűnözhet, megölhet egy papot is– mondta felháborodva a politikus.

Gerard Darmanin meglepő választ adott. Azt mondta: aki azt kérdezi, miért nem hajtották végre a kiutasítást, az nem ismeri a részleteket.

A RUANDAI MIGRÁNS ELLEN 7 ÉVEN KERESZTÜL ZAJLOTT A BÍRÓSÁGI ELJÁRÁS.

Ennyi idő alatt állapították meg róla, hogy nem jogosult a menekült státuszra, ráadásul bűncselekményt is követett el Franciaországban. Ezek után

UTASÍTOTTÁK KI, 2019-BEN, DE EZT EGYSZERŰEN NEM HAJTOTTA VÉGRE A FRANCIA ÁLLAM.

A gyilkos az a ruandai migráns, aki tavaly felgyújtotta a nentes-i székesegyházat. FORRÁS: AFP/SEBASTIEN SALOM-GOMIS

Majd a szabadlábon maradt bűnöző 2020-ban felgyújtotta a nantes-i székesegyházat, amely befogadta, de még ezután is szabadlábon maradhatott. Most pedig megölte azt a papot, aki ezek után is befogadta.

A francia közvélemény nagy része szerint – ez a lapok kommentszekciójában látszik – a történtek a baloldali francia állam működésképtelenségét mutatják.

origo

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Egy félidő alatt elintézte a magyar válogatott a bolgárokat! .. Szép volt fiúk!

Győzelemmel kezdte szereplését a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Eb selejtezőiben. Az első félidőben szerzett három góllal 3-0-ra nyert...

Любовное письмо!

Моя дорогая любовь, Акерке! Я рад тебя видеть! Ты женщина моей мечты, ты Солнце, Луна, Звезды, Ты Хорошая, Красивая,...

A Deutsche Welle hivatkozva egy amerikai szakértő által mondottakra, ezt írja..

Amerika selejtes fegyvereket küld az ukránoknak, mert Washington el akarja kerülni az eszkalációt at oroszokkal.. Washington el akarja kerülni...

Kampánypénzek: eddig soha nem látott visszaélésekre bukkanhatott az Állami Számvevőszék

Annyira összetett finanszírozási gyakorlatot tárt fel a hatóság, hogy egy év alatt sem ért a végére a pártok...