Home Főhírek Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó Megöléssel fenyegette, kocsival üldözte az adóellenőröket az esztergomi büfés

Megöléssel fenyegette, kocsival üldözte az adóellenőröket az esztergomi büfés

0
Illusztráció, Hűtős autó blog - Blog.hu

A büfés nem adott nyugtát, ekkor lendültek akcióba az adóellenőrök, ám ami ez után következett, arra ők sem számítottak.

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki Esztergomban adóellenőröket fenyegetett megöléssel, az egyiket lökdöste.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság az elkövetőt végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

A legfrissebb hírek itt!

A vádirat szerint két adóellenőr 2021. szeptember 2-án az esztergomi büfénél két darab alkoholmentes sört vásárolt, a sör árát kifizették. A büfét üzemeltető férfi nem adott adóügyi bizonylatot, nyugtaadási szándékát sem jelezte, ezért az adóellenőrök felmutatták a szolgálati igazolványaikat és közölték, hogy adóellenőrzést kívánnak lefolytatni. Az elkövető ekkor üvöltözni kezdett, az adóellenőröket a helyszín elhagyására hívta fel, illetve megöléssel fenyegette.

Ezután a férfi az egyik ellenőrt a vállánál négy alkalommal meglökte, ezért az ellenőrök elmenekültek a helyszínről. Az elkövető gépjárműbe ült, nagy sebességgel követte az adóellenőröket, akik ezután kértek rendőri segítséget.

Forrás

Hirmagazin.eu

Exit mobile version
Megszakítás