21.1 C
Budapest
2022. május. 28. szombat

Meglincselték a bankrabló Mikulást! (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Több őrjöngő, verekedő vagy éppen rabló, Mikulásnak beöltözött embert tartóztattak le a rendőrök a karácsonyi időszakban az elmúlt években. Közülük néhányan csak ártatlan csínynek gondolták tettüket, de voltak, akik előre elterveztek egy bankrablást, karácsonyra időzítve. Ezek minden idők legbizarrabb karácsonyi bűncselekményei.

A gyerekrabló Mikulás

2009 decemberében egy 12 éves kislány éppen hazafele sétált az iskolából az Egyesült Államokbeli Ohióban, amikor egy Mikulás-jelmezes férfi intette le, aki a bokrok között bujkált. A kislányt édességgel kínálta, de mivel ő nem figyelt a férfira, elindult utána. Üldözni kezdte, és amikor utolérte, megragadta a karját. El akarta vonszolni magával, de a kislánynak sikerült kiszabadulnia a férfi szorításából. Berohant egy közeli boltba, ahol segítséget kért. A bolt alkalmazottja azonnal kihívta a rendőröket, akiknek sikerült elfogniuk a férfit. Kiderült, hogy a Mikulás-jelmezes férfinak mentális problémái vannak.

Gonosz levelek a Mikulástól

A Kanadai Posta minden évben megrendezi hagyományos programját, amelyben a gyerekek írhatnak a Mikulásnak. A levelekre személyre szólóan válaszolnak minden egyes gyereknek. 2007-ben történt, hogy több mint 15 millió levél érkezett a gyerekektől, amely rekordmennyiség, és még a Guinness Rekordok Könyvébe is belekerült. Az viszont már kimaradt, ami ezután történt. 10 szerencsétlen gyerek durva választ kapott a levelére.

Túl hosszú levelet írtál, te hülye kis sz*r”– írta a válaszadó.

Egy másikban pedig ezt írták:

Anyád f**okat sz*p, apád pedig b**i!”

A felháborító eset után a kanadai Posta kiadott egy közleményt, melyben azt írták, hogy mindent megtesznek, hogy kiderítsék, kik voltak a bűnösök. Később kiderült, hogy a levélírók fiatalok voltak, de az nem, hogy fértek hozzá a levelekhez.

Bemászott a KFC drive ablakán, hogy kirabolja az éttermet

2015 december 19-én az angliai Derbyshire-ben egy Mikulásnak öltözött férfi mászott be egy autósoknak létrehozott KFC ablakán. A férfin fehér álszakáll helyett egy fekete maszk és harisnya volt, hogy így rejtse el az arcát. Kényszerítette az étterem dolgozóit, hogy nyissák ki neki a kasszát, majd miután telepakolta a zsákját a pénzzel, elmenekült. A rendőrök felhívásukban egy piros nadrágos, kabátos és sapkás férfit kerestek, bár ez aligha volt nagy segítség Karácsony idején, amikor rengetegen öltöznek be Mikulásnak. Azt nem tudni, hogy pontosan mennyi pénzt vitt magával a kasszából.

Gyerekek szeme láttára verekedett a Mikulás

2000 decemberében, karácsonykor az angliai Great Yarmouth városában egy 35 éves Mikulás-jelmezes férfi verekedett össze egy kamasszal. A hosszas verekedés után a férfit letartóztatták a rendőrök.

Az egészet végignézte egy csapat gyerek, akik könnyekben törtek ki, amikor látták, hogy megbilincselik a Mikulást.

Néhány gyerekkel végül sikerült elhitetni, hogy ez is a műsor része volt. Akik ezt nem vették be, azokat elvitték a rendőrkapitányságra, hogy lássák, nem is az igazi Mikulást tartóztatták le, hanem egy csalót.

Bankrabló mikulás

San Franciscóban van egy furcsa szokás: minden évben megrendezik a SantaCont, amely egy karácsonyhoz köthető kocsmatúrát jelent.

A tavalyi SantaCon San Franciscóban. FORRÁS: AFP/NURPHOTO/YICHUAN CAO

Ez a hagyomány annyiban tér el egy egyszerű kocsmatúrától, hogy aki akar, beöltözhet Mikulás-jelmezbe.

2014-ben egy ilyen túra alatt egy férfi kirabolta a San Franciscó-i bankot, Mikulás-jelmezben.

Azt nem tudni, hogy esetleg a kocsmákban megivott alkoholmennyiség vezette-e a bűncselekményhez, vagy más miatt rabolta ki a bankot, ugyanis a Mikulás-ruhás rablót azóta se találták meg.

Rablógyilkos Mikulások

1927-ben nemcsak egy Mikulásnak öltözött férfi, hanem egy egész csapatnyi állt bankrablónak. Marshall Ratliff a texasi Cisco város bankját vette célba bandájával. Mikulás-jelmezt vettek fel, és december 23-án a négytagú csapat akcióba lendült. Amikor meglátták a társaságot, mindenki mosolyogva köszöntötte őket.

A négy férfi azonban fegyvert fogott a bank alkalmazottaira, arra kényszerítve őket, hogy adják át a pénzt.

150 ezer dollárral menekültek ki a bankból, de addigra már körbe vették az épületet a rendőrök.

Marshall Ratliff. FORRÁS: TWITTER

A rablók, hogy kijussanak,tüzet nyitottak a rendőrökre, akik közül kettőt meg is öltek.Azután két védtelen lányt pajzsként használva szálltak be az autójukba. Az egyik rabló a kocsiban halt meg, eltalálta őt egy rendőr.

A rendőrök üldözni kezdték a bűnbandát, és egy újabb tűzpárbajban mindegyiküket sikerült megsebesíteni.

Végül elfogták őket, és életfogytiglant kaptak. Ratliff azonban 99 évet kapott, amit a helyiek felháborítóan enyhe ítéletnek tartottak, betörtek a börtönbe és felakasztották a rablógyilkost egy telefonpóznára.

Forrás: origo.hu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Angol-kínai autómárka érkezik az országba, leveri minden más autó árát.. – képgaléria

Az angol-kínai cooprodukcióban készült autó full-full extrás alapszinten, gyors, kényelmes, alacsony fogyasztású és ára fele az átlag kommersz...

Durva tervek szivárogtak ki Putyin környezetéből: jöhet a második támadás Kijev ellen

A lettországi székhelyű független orosz portál, a Meduza szerint a Kreml állítólag egy második támadást fontolgat az ukrán főváros...

Moszkva állítja: Nigériában található amerikai laborokból származik a majomhimlő, .. és az eredeti “terv” nem ez volt.. – Szólj hozzá!

Olyan összeesküvés-elmélettel támad a Kreml, amelynek sajnos van reális alapja.. Legalább négy amerikai ellenőrzésű biolaboratórium működik Nigériában, ahonnan a...

Orbán Viktor megint győzelmet aratott? – A miniszterelnöknek tetsző kompromisszum jöhet az olajembargó ügyében

Az Európai Unió olyan tervet eszelt ki az orosz olajembargóval kapcsolatban, amely Orbán Viktornak is tetszhet majd. Ezek...