27.8 C
Budapest
2023. június. 1. csütörtök

Meglett az 52 éve keresett repülő, benne az utasok maradványaival

Dátum:

Megosztás:

Több mint fél év­szá­za­don át hiába ke­res­ték a ha­tó­sá­gok, most vi­szont meg­lett – mivel ki­szá­radt a tó, melybe be­le­zu­hant…

Meglepő látvány fogadhatta azt a helyi férfit, aki az argentin Colhue Huapi tónál egyszer csak megpillantott egy a tómederből kiálló szárnydarabot. Valószínűleg akkor még nem gondolta, hogy egy misztikus roncsra bukkant.

Meglett az 52 éve keresett repülő, benne az utasok maradványaival
A kiszáradt tómederből került elő a roncs

A szárnyhoz tartozó repülő ugyanisegy Piper Apache típusú kisgép. 1964. október 19-én zuhant le, azóta két kutatócsoport is indult az előkerítésére, egy akkor, amikor a baleset történt, egy pedig 1980-ban, de nem találtak semmit.

Nem véletlen, hogy ilyen nagy erőkkel próbálták megtalálni, a gépen komoly üzletemberek utaztak. Afedélzetén a pilótán kívül a Pan American Argentina Oil Company vezető mérnöke, Miguel Sanchez Navarro és két kollégája utazott.

Miután a helyi férfi meglátta a szárnyat, értesítette a hatóságokat, beazonosították a repülőt, amelyben még a négy utas maradványai is benne voltak. Korábban azért nem találták meg, mert akkoriban még itt nem száradt ki a tó, mostanra viszont a szélsőséges időjárás miatt folyamatosan eltűnt a víz.

Hasonló történetért nem kell Dél-Amerikába utazni, a Balaton is tele van második világháborús repülőgéproncsokkal, de a pontos helyüket még a szakértők sem ismerik.

Forrás: Ripost

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis, Kevin Dillon – Táv-felügyelő (Wire Room) – Bruce Willis egyik utolsó filmje – videó

Bruce Willis egyik utolsó filmje, amelyben ismét egy hőst alakít, .. fordulatos, izgalmas esti szórakozás! Teljes film magyarul: Táv-felügyelő (Wire...

Rendkívüli hír! .. Megszavazta az Európai Parlament: Magyarország alkalmatlan az uniós elnökségre

Az állásfoglalást 442 EP-képviselő támogatta, és csak 144 szavazott ellene. Az Európai Parlament csütörtökön megszavazta azt az állásfoglalást, mely...

Az Európai Bizottság és a kínai vezetés is aggódik a mesterséges intelligencia veszélyei miatt

Az EB korlátozásokat vezetett be az MI-eszközök használatára, Kína pedig még szigorúbban tervezi ellenőrizni az internetes adatforgalmat. A ChatGPT...

Megosztó TRIANON

Trianon miért fontos a magyarok egy részének, és a másik részének miért nem? - erre a kérdésre keressük a...