Hirmagazin.eu
Főoldal » Megkapták az idei első emelt fizetést a hivatásos állomány tagjai (Olvasd el és nézd meg!)
Belföldi hírek

Megkapták az idei első emelt fizetést a hivatásos állomány tagjai (Olvasd el és nézd meg!)

A napokban érkezett meg az idei első emelt fizetés a hivatásos állomány tagjainak bankszámlájára – jelentette be a belügyi és a honvédelmi tárca államtitkára.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára elmondta: 2015 júliusában új illetmény- és előmeneteli rendszer lépett életbe a hivatásosoknál, ez 2019-ig átlagosan 50 százalékos illetményemelést irányzott elő az állomány számára.

Mint mondta, január 1-jén az illetményemelés negyedik üteméhez érkeztek, újabb 5 százalékkal emelkedett a hivatásos állomány tagjainak fizetése, ezzel a 2015-ös “bázisévhez” képest már 45 százalékkal nőtt az illetményük.

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Hangsúlyozta: a kormány és a BM határozott szándéka, hogy értékelje és elismerje azt a szolgálatot, amelyet a hivatásos állomány végez a magyar emberek biztonsága érdekében. Az illetményemelés érinti a rendőrség, a katasztrófavédelem, a Terrorelhárítási Központ, a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a titkosszolgálatok hivatásos állományú tagjait.

Az államtitkár példaként elmondta: egy tízéves szolgálati viszonnyal rendelkező, felsőfokú végzettségű főnyomozó 2015-ben, az életpályaprogram előtt 302 ezer forintot keresett havonta, idén január 1-jétől azonban illetménye már meghaladja a 449 ezer forintot. Egy 15 éves szolgálati viszonnyal rendelkező, középfokú végzettségű tiszthelyettes illetménye 2015-ben 215 ezer forint volt, ez most 320 ezer forintra emelkedett.

Kontrát Károly hozzátette: az illetményemelésen túl teljesítménytől függően is kapnak juttatást a hivatásosok, erre idén 12 milliárd forint áll rendelkezésre. Ez személyenként 100-300 ezer forintot jelent.

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Ezeken túl szólt a fizetési fokozatban történő előresorolásról is, amely 27 ezer munkavállalót érinthet, és havi 7-19 ezer forintos keresetnövekedést jelenthet.

Mint mondta, Magyarországon rend és biztonság van, Magyarország Európa és a világ egyik legbiztonságosabb országa, a kormány pedig elismerését és köszönetét fejezi ki ezért a hivatásosoknak.

Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára arról beszélt, januártól a katonák illetménye is emelkedett öt százalékkal. Ez a katonáknál is a 2015 óta tartó illetményemelés negyedik üteme, 2019. január 1-jén a következő emeléssel a 2015-ös bázishoz képest 50 százalékkal emelkedik majd a katonák illetménye is.

Példaként említette, hogy egy szakaszvezetői rendfokozatban szolgáló katona 2010-ben 138 ezer forintot keresett, ez 2018-ban már 215 ezer forintra emelkedett. Egy pályakezdő, felsőfokú végzettségű tiszt hadnagyi rendfokozatban 2010-ben 260 ezer forintot keresett, idén már 363 ezret.

Az államtitkár szólt arról is, hogy január 1-jétől a béren kívüli juttatásokban is változások lesznek a katonáknál, emelkedik a gyermeknevelési támogatás és a tanévkezdési támogatás mértéke is.

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Vargha Tamás hangsúlyozta, eltökéltek abban, hogy nagyobb megbecsülést és kiszámíthatóbb életpályát biztosítsanak a katonai pályát választóknak, mert a katonáknak is köszönhető, hogy rend és biztonság van Magyarországon. Mint mondta, a katonák a határon a rendőrökkel együtt szolgálnak, emellett mintegy ezren a különböző missziókban teljesítenek szolgálatot, a többi között a migráció forrásországainak tekintett Irakban, Afganisztánban, illetve a Nyugat-Balkánon.

Vargha Tamás jelezte: fontos, hogy megtartsák a katonaságnál szolgálókat, illetve, hogy a Zrínyi2026 programban 2026-ra 30 ezer fős legyen a honvédség aktív állománya és 20 ezer legyen az önkéntes tartalékosok száma.

Forrás: kormany.hu

Hasonló hírek

Formula 1 Magyar Nagydíj 2018

Géza

Szórólapokkal figyelmezteti a migránsokat a kormány

Edit

Morvai Krisztina: Minden magyar azonnal tiltakozzon! (Olvasd el, nézd meg és osztd meg!)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....