17 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

Megkapták az európai engedélyt is a Boeing halálgépei..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Feloldotta a Boeing 737 Max típuscsalád repülési tilalmát az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) is, előírva a szükséges módosításokat.

Mint emlékezetes, a közelmúlt két nagy légi katasztrófája is ehhez a típushoz köthető: 2018 októberében Indonéziában, 2019 márciusában pedig Etiópiában zuhant le egy-egy ilyen gép, összesen 346 ember halálát okozva.

A közös EU-s hatóság engedélyezte a korábban kiadott légialkalmassági direktíva szerint módosított Boeing 737 Max újbóli forgalomba állítását az uniós légitársaságok számára.

Az EASA kötelezte az üzemeltetőket a repülésirányító rendszer, beleértve az átesésvédelmi rendszer (MCAS) szoftveres frissítési csomagjának alkalmazására, módosítani kell az elektromos rendszert is, ezen belül a pilótafülke és a vízszintes vezérsík állásszögét szabályzó motor között futó vezetékeket fizikailag külön kell választani egymástól – sorolja az üzemeltetőkre háruló feladatokat a döntésről tudósító Airportal.

Egy Boeing 737 Max típusú gép. FORRÁS: STEVE LYNES/WIKIPEIDA

Ezen túlmenően az érintett üzemeltetőknek frissíteniük kell az üzemeltetési útmutatókat és a pilóták képzési anyagát.

AHHOZ, HOGY A TÍPUS KÖZEL KÉT ÉVVEL A FÖLDRE PARANCSOLÁSÁT KÖVETŐEN ISMÉT JÁRATOKAT TELJESÍTHESSEN AZ EURÓPAI UNIÓ LÉGTERÉBEN, A FENTIEK MELLETT EL KELL VÉGEZNI A SZÜKSÉGES KARBANTARTÁSOKAT ÉS ELLENŐRZÉSEKET A LETÁROLT PÉLDÁNYOKON. 

A közlemény kiemeli, hogy ennek során ellenőrizni kell az állásszögmérő szenzorok működését.

Az első kereskedelmi járatot megelőzően, utasok nélkül egy tesztrepülést kell végrehajtani minden egyes repülőgéppel, amelynek során minden végrehajtott változtatást ellenőrizni kell, valamint meg kell győződni arról, hogy a hosszú tárolást követően az adott példány biztonságosan újra forgalomba állítható.

Patrick Ky, az EASA vezetője azt hangsúlyozta, hogy az európai hatóság mindenre kiterjedő,

A GYÁRTÓTÓL ÉS AZ USA HATÓSÁGÁTÓL (FAA) EGYARÁNT FÜGGETLEN, GAZDASÁGI ÉS POLITIKAI NYOMÁSTÓL MENTES VIZSGÁLATA UTÁN MEGÁLLAPÍTOTTÁK, HOGY A BOEING 737 MAX TÍPUS ÚJRA FORGALOMBA ÁLLHAT. 

BBC idézi a szakembert, aki ezt mondta:

Minden tekintetben meggyőződtünk arról, hogy a repülőgép biztonságos, ez pedig előfeltétele annak, hogy megkapja engedélyünket a repülésre.” 

Ugyanakkor hozzátette, hogy az engedély kiadása nem jelenti az út végét, az európai hatóság szorosan követi a típus üzemelését a forgalomba történő visszatérést követően.

A Boeing emellett középtávú vállalásokat is tett az EASA felé, amelyeket meg kell valósítania a biztonság még magasabb szintre emelése érdekében.

Az EASA az európai üzemeltetőkre nézve kötelező légialkalmassági direktíva mellett kiadott egy biztonsági direktívát is. Utóbbi az unión kívüli üzemeltetők számára tartalmaz az európaival egyenértékű előírásokat, beleértve a személyzet képzési követelményeit is, amennyiben azok bármelyik tagország légterében vagy repterére kívánnak járatot üzemeltetni a 737 Max típussal.

A típus használatának újbóli engedélyezése tavaly ősszel indult meg. Az amerikai szakhatóság novemberben adta ki az engedélyt, majd Brazíliában és Kanadában is a levegőbe emelkedhettek ezek a gépek.

origo

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó (3.)

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Fogamzásgátló tablettákról röviden

A napokban egy kétgyermekes barátnőm hozzám fordult segítségért, mivel ismét szeretne visszatérni a fogamzásgátló szedéséhez. Sok-sok év után bizonytalan...

Elnöki pozíciót dédelget a mélykeresztény Tóth Gabi?

Az Idea Intézet felmérést végzett Tóth Gabiról. A kutatásban lényegében arra voltak kíváncsiak, hogy miért éreznek oly sokan ellenszenved...

71 évesen fürdőruhában pózol Cicciolina – Fotó

Staller Ilona előszeretettel oszt meg pikáns fotókat közösségi oldalán. Nem csoda, hiszen Cicciolina a hetvenen túl is bombasztikus...