Hirmagazin.eu
Főoldal » Megjött a Messenger nagy újítása, senki sem tudja lehallgatni a beszélgetéseit..
Technika, kommunikáció

Megjött a Messenger nagy újítása, senki sem tudja lehallgatni a beszélgetéseit..

Mark Zuckerberg a Facebookon jelentette be: mostantól a hang- és videohívásoknál is elérhetővé vált a végpont-végpont közti titkosítás.

Régóta szeretnék már a Facebook Messenger felhasználói, hogy a szolgáltatásnál bevezessék a végpont-végpont közti titkosítást.

Arról már korábban is lehetett hallani, hogy a Facebook dolgozik a titkosítás bevezetésén, ám Mark Zuckerberg még májusban úgy nyilatkozott: erre 2022 előtt egészen biztosan nem kerül sor, a végpont-végpont közti titkosítás elérhetővé tételére pedig hosszú távú projektként tekint a vállalat. Úgy tűnik azonban, hogy menet közben a helyzet megváltozott.

A végpont-végpont közti titkosítás lényege, hogy a felek közti üzenetváltás csak a két végponti eszközön olvasható el: maga az üzenet titkosítva halad át a csatornán, a titkosítás feloldásához szükséges kulcs pedig a fogadó fél készülékén található. Ennek köszönhetően a kiberbűnözők nem tudják elolvasni a csevegés tartalmát. Mondanunk sem kell, mennyire hasznos ez akkor, ha érzékeny adatokat kell küldenünk a másiknak.

Augusztusban már arról szóltak a hírek, hogy jön a hang- és videohívásokba ez a megoldás, most pedig Mark Zuckerberg bejelentette, elérhetővé teszik a végpont-végpont közti titkosítást a Messengerben.

Zuckerberg begyejzésre szerint az újdonsággal a hang- és videohívásokat lehet ilyen módon titkosítani, a csoportos csevegéseknél, valamint a csoportos hang- és videohívásoknál pedig opcionálisan lehet majd ki- és bekapcsolni ezt a funkciót.

Mivel a bejegyzés nem részletezi, így minden bizonnyal az androidos eszközt és az iPhone-t használók, valamint a Messenger webes változatát használók is élvezhetik a biztonságos kommunikációt.

hvg

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Gyakran kell tölteni a telefonod? Idáig rosszul töltötted, eláruljuk mit kellene tenned!

Mazsi

Ez már a jövő? Videón, ahogy tű nélkül ad oltást egy robot..

Géza

Amit az etikus hekkerek tudnak

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....