28.3 C
Budapest
2022. június. 26. vasárnap

Megjelentek Ukrajnában a félelmetes orosz BMPT Terminátorok – videó

Dátum:

Megosztás:

Az orosz haderő Szeverodonyeck térségében alkalmazta először a kifejezetten városi hadviselésre fejlesztett katonai járműveket.

A háború eleje óta több szakértőben is felmerült a kérdés, hogy az orosz haderő miért nem alkalmazott nagy számban kifejezetten városi hadviselésre fejlesztett BMPT „Terminátor” katonai járműveket, miközben az ukrajnai háború legfontosabb műveletei – különösen a kezdeti szakaszban – a városok körül zajlottak – írta a Portfolio.

A szakmai konszenzus nagyjából az volt, hogy jóval kisebb számú mozgósítható BMPT-vel rendelkezik az orosz haderő, mint azt korábban sejteni lehetett.

De most előkerült egy felvétel az ukrajnai Szeverodonyeck térségéből, melyen az látható, hogy orosz BMPT-k vonulnak át egy civil lakóház előtt, ismeretlen irányba.

Ez az első bizonyíték arra, hogy az orosz haderő ilyen típusú járműveket vetett be Ukrajnában

– hívták fel a figyelmet.

„Terminátor” egy kifejezetten városi hadviselésre specializált harcjármű, az első csecsen háború súlyos páncélosveszteségei hívták életre. A harcjármű T-72-es alvázon működik, fő fegyverzetét két 30 milliméteres 2A42 gépágyú és 4 Ataka páncéltörő rakétaindító képezi, de ezen kívül felszerelték még két sorozat-gránátvetővel és egy PKM-géppuskával is.

Alapvetően arra találták ki, hogy az orosz haderő harckocsijait kísérje városi környezetben, elsősorban gyalogsági támadások elhárítására fókuszálva. Ideális esetben két BMPT kísér egy harckocsit – derült ki a cikkből.

mandiner, portfolio

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Kálmán Olga: Ez egy törvénytelen kormány, amely megszállta Magyarországot, felszámolta a köztársaságot és tönkretette a hazát

A DK szóvivője szerint Kövér László egyenként bünteti végig a DK képviselőit. A Demokratikus Koalíció nevében közleményt adott ki...

A Fidesz elfoglalta a Facebookot

A felszíni picsogás mögött elfoglalta a Facebookot a Fidesz” – olvasható a lap vasárnapi cikkében. Nem a Facebook hozta el...

Ezt látnod kell: 3 fiatal tehetség magával ragadó alkotást hozott létre Budapest szívében

A belváros szívében sétálva, a nyüzsgő Király utcában általában bulizó fiatalokat, lelkes turistákat látunk. Most viszont három tehetséges...

A Fradiban majdnem mindenki egészséges – Így verték tönkre korábbi El-ellenfelüket – youtube videó

Kufstein – A Ferencváros 3-0-ra nyert az idén is bajnok, a BL-selejtezőben induló bolgár bajnok Ludogorec ellen. A...