9 C
Budapest
2024. február. 25. vasárnap

Megjelent a rendelet a reklámkataszterdíjról

Dátum:

Megosztás:

A rendelet hatálya a reklámhordozóra, valamint a reklámhordozót tartó berendezésre (együtt: reklámeszköz) és annak tulajdonosára terjed ki.

A rendelet alkalmazásában a reklámfelület a reklámeszköz azon – egy vagy több fizikailag is önálló egységet képező – része, amely funkcióját tekintve egyidejűleg egyetlen reklám elhelyezését vagy digitális felület esetében egyetlen reklám megjelenítését teszi lehetővé.

A reklámeszköz nyilvántartásba vételére irányuló kérelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala által e célra rendszeresített elektronikus űrlapon kell benyújtani a rendeletben előírt adatok közlésével.

A Hivatal a reklámeszközt a reklámeszköztípusok Hivatal által kialakított és közzétett osztályozása szerint jegyzi be a nyilvántartásba, és egyedi azonosítóval látja el, amit a nyilvántartásba vételtől számított kilencven napon belül – időtálló és az időjárási körülményektől függetlenül egyszerűen leolvasható módon, az eszközhöz igazodó méretben és formában – kell elhelyezni a reklámeszközön.

Az országos reklámkataszter üzemeltetéséért a nyilvántartásban szereplő reklámeszköz után éves díjat kell fizetni. Az éves díj mértéke évi 15 000 Ft reklámfelületenként. Az éves díjat évente – a tárgyév március 1. napjáig – kell befizetni a Hatóság Magyar Államkincstárnál vezetett, 10032000-00300939-00000017 számú pénzforgalmi számlájára.

Az éves díj megfizetésére az a személy köteles, aki vagy amely a tárgyév február 1. napján a reklámeszköz tulajdonosaként szerepel az országos reklámkataszterben. Az éves díjat a reklámfelület február 1. napján nyilvántartott száma alapján kell megfizetni.

A tulajdonos mentesül a fenti éves díj megfizetése alól abban a naptári évben, amelyben a Hivatal bejegyezte a reklámeszközt az országos reklámkataszterbe.A teljes rendeletet ITT olvashatja el.

Forrás

HIRMAGAZIN.EU

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Házasodna a gazda: Roland és Niki 2020-ban azonnal összeköltöztek a műsor után, azóta is együtt vannak

Hosszútávra terveznek. Roland gazda a Házasodna a gazda 2020-as évadában ismerkedett meg Nikivel, akiről nemrég az RTL stábjának mesélt. Mint mondta, választottjával a műsor...

Népszerű televíziós műsorvezető lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Szegeden

A Fidesz szegedi szervezetének döntése alapján dr. Fülöp László kommunikációs szakember lesz az önkormányzati választáson a jobboldal polgármesterjelöltje...

Lilu látványos fürdőruhás fotója az új sláger, Görög Zita is reagált rá

Többen dobtak egy hátast Lilu nagyon látványos fürdőruhás fotójától, több híresség is megjelent a poszt alatt. Fotó: RTL Magyarszág/SajtóKlub Lilu...