9 C
Budapest
2024. február. 25. vasárnap

Mégis bekérették a berlini magyar nagykövetet?

Dátum:

Megosztás:

2015 06 25 002318
2015. 06. 24. – 22:14 forrás: MTI
A német kormány a külügy- és a belügyminisztériumba is bekérette Magyarország berlini nagykövetét amiatt az értesítés miatt, hogy a magyar kormány egyoldalúan felfüggeszti a menekültek visszafogadását – jelentette a dpa német hírügynökség.

Martin Schäfer, a német külügyminisztérium szóvivője az ügy kapcsán a magyar kormány „egyoldalú döntéséről” beszélt, amely „nyilvánvalóan ellentétben áll” az Európai Unió szokásos eljárásával.

A német belügyminisztérium egy szóvivője kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a menekültek európai elosztására vonatkozó dublini eljárás érvényben lévő jogszabály, „amelyhez tartanunk kell magunkat”.

A közös menekültpolitikába nemcsak az a kérdés tartozik bele, hogy melyik országhoz kell a menedékkérelmet benyújtani, de „az egységes befogadási feltételek és a menekültügyi eljárás szabványainak” érvényesítése is. Ezeket a szabványokat egyes államok még nem teljes értékűen ültették át.

Egy (közös) európai megoldás nélkül – amelynek egyaránt vonatkoznia kell az életmentésre, az embercsempészet elleni harcra, a (menekültek) befogadásra és szolidáris elosztására – hosszútávon veszélybe kerülhet a schengeni megállapodás nyomán kialakult szabad unión belüli mozgás is – ismertette a belügyi szóvivő szavait a dpa.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium szerdán délben még azt közölte, hogy Czukor József berlini nagykövetet nem kérették be a német külügyminisztériumba.
Kép: Google

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Népszerű televíziós műsorvezető lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Szegeden

A Fidesz szegedi szervezetének döntése alapján dr. Fülöp László kommunikációs szakember lesz az önkormányzati választáson a jobboldal polgármesterjelöltje...

Lilu látványos fürdőruhás fotója az új sláger, Görög Zita is reagált rá

Többen dobtak egy hátast Lilu nagyon látványos fürdőruhás fotójától, több híresség is megjelent a poszt alatt. Fotó: RTL Magyarszág/SajtóKlub Lilu...

A szennyezett Szajna veszélyezteti Rasovszky Kristóf olimpiai aranyesélyeit

A vízminőség továbbra is aggodalomra ad okot a párizsi olimpia szervezőinek. A folyónak fontos szerepet szánnak a július 26-án...