5.4 C
Budapest
2023. február. 4. szombat

Megint nagyokat mond a Facebook-vezér

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: BZI/hirado.hu

Sokat ígér, keveset ád – az ENSZ székházában beszélt Mark Zuckerberg. Megint arról, hogy elérhetővé kell tenni az internetet mindenkinek.

Ismét elmagyarázta, hogy 2020-ig a földkerekség minden lakójához el kell juttatni az internetet. Ez szerinte létfontosságú ahhoz, hogy megvalósuljon az ENSZ 15 évre szóló fejlesztési programja, amelyet pénteken fogadott el a világszervezet csaknem 200 tagországának kormány-, illetve államfője. Beszélt arról is, hogy a menekülttáborokban is legyen web, mert az segítheti a menekülteket a segélyekhez való hozzáférésben és a hozzátartozóikkal való kapcsolattartásban.

A The New York Times szerint Zuckerberg elkottyintotta megint, hogy persze az emberek internethez juttatása jól jön a Facebooknak is. „It’s not all altruism” (azaz, nem színtiszta önzetlenség), közölte.

Egy lájkolás vagy egy posztolás nem állít meg egy tankot vagy puskagolyót, de ha az emberek kapcsolatot tudnak tartani egymással, esélyünk van globális közösség létrehozására és a kölcsönös megértésre, ami hatalmas erő – mondta emelkedetten Mark Zuckerberg szombaton az ENSZ-székházban, egy üzletemberekkel közös ebéden.

A Facebook-vezér által életre hívott Internet.org drónokkal kívánja ellátni a világ elmaradott térségeit internettel. Egyes adatok szerint már most 800 millió felhasználót juttatnak internet eléréshez.

hirmagazin_2015-09-28_181737

Kritikusai azonban sokadszor figyelmeztetnek arra, hogy az Internet.org kezdeményezése már többször semmibe vette a hálózat- és szolgálatássemlegesség elvét. Valóságos lázongások törtek ki Brazíliától Indiáig a humanitáriusnak titulált projekt ellen, mivel az a netsemelegességet megsértve a Facebook és csatolt társai szolgáltatásainak (valamint hirdetéseinek) szűrőjén keresztül engedi láttatni a világot. Pedig a Facebook nem lehet egyenlő az internettel.

A tiltakozások hatására a közösségi portál ígéretet tett, hogy az Internet.org-ot megnyitják mások számára is – a Facebookba integrálva.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Mi az a tisztatér és milyen szabályozás vonatkozik rá?

A tisztatér fogalma sokak számára ismeretlenül cseng, pedig mind az egészségügyben, élelmiszeriparban, mind a kutatásban hatalmas jelentőségű. Emellett pedig...

A gőz jótékony hatásai – hogyan gőzfürdőzzünk?

Megfelelő használat esetén a gőzfürdő hatékonyan oldja a stresszt, relaxál, felfrissít, szebbé teszi a bőrt, javítja az általános...

Mély szakadékba zuhanhat a bitcoin, és nincs, ami visszahúzza

Tizenkilencezer dollár alá esett szerda reggel a bitcoin árfolyama, és ezzel egy nagyon fontos támasz alá nézett be....

Egymilliárd dollárt rejtő aranylelőhelyet találtak Boszniában

Világviszonylatban is figyelemre méltó aranylelőhelyet találtak Bosznia-Hercegovina nyugati részén. A Jajca környéki telér különlegesen magas nemesfémtartalma miatt több...