31.6 C
Budapest
2022. augusztus. 18. csütörtök

Megint kitört a belháború a Jobbikban: egymást gyilkolják a parlamenti fizetésekért

Dátum:

Megosztás:

Belső helyezkedések, zsarolások, hátbatámadások jellemzik a Jobbikot – derül ki abból a levélből, amelyet valószínűleg Molnár Enikő írt Jakab Péter leváltása előtt a párt tagjainak.

Magyar Nemzet birtokába került írás szerint például Ander Balázs egy parlamenti mandátumért lépett vissza Gyöngyösi javára, aki elnökként azonnal lemondásra szólította fel Jakab Pétert. Potocskáné is mandátumot szeretne, ő erről már azelőtt egyezkedett Gyöngyösivel, hogy elnökké választották volna.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Gyöngyösi Márton nem sokkal a megválasztása után felszólította Jakab Péter, hogy mondjon le a Jobbik frakcióvezetői tisztségéből.Nyár van, a fű sem nő ilyenkor, pihenjen– ezzel az indokkal szólította fel a belső jobbikos levelezés szerint. A napvilágra került levelezésből kiderül, hogy valójában hogyan is megy a civakodás a pozíciókért a Jobbikban. A párt politikusai helyezkedni próbálnak.

A hatalmasat bukott Jakab Péter és a szeretője, a “mamuszos” Molnár Enikő. FORRÁS: FACEBOOK

A MAGYAR NEMZET ÁLTAL MEGISMERT LEVÉLRŐL TÖBB JOBBIKOS IS ÁLLÍTJA, AZT MOLNÁR ENIKŐ A [email protected] CÍMRŐL, KÖZVETLENÜL JAKAB LEVÁLTÁSA ELŐTT KÜLDTE EL A PÁRT TAGJAINAK, HOGY LÁSSÁK – AHOGY ÍRJA -, „MI ZAJLIK VALÓJÁBAN A PÁRTBAN ÉS ANNAK KÉPVISELŐCSOPORTJÁBAN”.

A pártban korábban főtitkárnőnek és mamuszosnak gúnyolt Molnár Enikő a volt elnök, Jakab Péter szeretője. A levélben azt írja: Gyöngyösi Márton, „aki többször ki is fejtette, hogy ő a problémára a megoldás, mert ő bizony itt konszenzust fog teremteni a felek között”, elnökké választása után „Jakab Pétert a második közös találkozásuk után felszólította, hogy mondjon le a frakcióvezetői posztról”.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

„Gyöngyösi azzal indokolta mindezt, hogy nyár van, a fű se nő ilyenkor, pihenjen. Majd két év múlva számít rá a kampányban, addig »stratégiai csendet« kér tőle” – olvasható a levélben. Ezt követően Jakab Péter nem mondott le (azóta leváltották). A levélben az áll, hogy “leváltására több próbálkozás is történt a héten Lukács László György kezdeményezésére. Molnár Enikő azt írta, hogy „Lukács László elkezdte maga mellé állítani a frakciótagokat, hogy Jakab Pétert leváltva ő legyen a vezető”. Hozzátette, hogy ha sikerülne leváltani Jakabot, akkor “csak frakcióvezetői engedéllyel szólalhatna fel a parlamentben”. Ami a történtek után nehezen elképzelhető” – írta Molnár, aki szerint a Jobbik ezzel „kivégzi” Jakab Pétert. Ebből látszik az, amit az Origo számos alkalommal megírt, mégpedig hogy Molnár Enikő óriási befolyással rendelkezik a Jobbik ügyei felett.

AZ ÍRÁSBÓL AZ IS KIDERÜL, EGY-EGY POZÍCIÓÉRT KOMOLY BELSŐ HARCOK FOLYNAK A PÁRTBAN ÉS A FRAKCIÓBAN.

A levél szerint az áprilisi választás után a mandátumukat elvesztő jobbikosokmagukból kikelve, mindenféle eszközzel igyekezték visszaszerezni a parlamenti széküket (…) Elsőnek Szilágyi György kérte vissza Balassa Pétertől a mandátumát. Miután nem járt sikerrel, egyenesen Jakab Péterre igyekezett nyomást gyakorolni, hogy biztosítva legyen a helye. Ez is elbukott. Majd Potocskáné Kőrösi Anita tájékoztatta arról Jakab Pétert, hogy Bencze János alkalmatlan parlamenti képviselőnek, ezért megbeszéli vele, hogy adja át neki a mandátumát.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik új elnöke. FORRÁS: MAGYAR NEMZET/MTI

Jakab ezt nem támogatta, így május 26-án (pár nappal Jakab Péter és Molnár Enikő megpuccsolása előtt – a szerk.) Potocskáné már Gyöngyösi Mártonnal egyeztetett egy kávézóban arról, kinek a mandátuma legyen az övé, hogy majd beülhessen a parlamenti patkóba. Ugyanis, miként az Molnár szavaiból is kiderült, két országgyűlési képviselőnek, Szabó Hajnalkának és Végh Noéminek át kell majd adniuk a mandátumukat két elnökségi tagnak. „Az egyiket hamarosan Ander Balázsnak, cserébe azért, hogy visszalépett Gyöngyösi javára a tisztújításon” – írta Molnár, utalva arra, hogy a július 2-i elnökválasztáson a három jelölt közül Ander az utolsó pillanatban visszavonulót fújt, az új elnök minden bizonnyal egy képviselői hellyel viszonozza a visszalépést.

Mint arról az Origo korábban már beszámolt, mára nemcsak Jobbik vezetését, hanem 10 fős parlamenti frakciójának a vezetését is elvesztette Jakab Péter. Bár a párt hivatalosan továbbra is számít rá – nem vezetőként, de könnyen lehet, hogy Jakab elhagyja majd a pártot -, aligha van más lehetősége, mint kilépni a pártból.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Jakab és Molnár helyezkedése arra utal, hogy egy új párt alapításán munkálkodnak. Jakab Péter megszerezte az egyik inaktív jobbikos egyesület Facebook-oldalát, amelyen valószínűleg az új pártot fogják népszerűsíteni.

A JOBBIKOS EGYESÜLET FACEBOOK-OLDALA PÁR NAPJA JAKAB PÉTER ÚJ KÖZÖSSÉGI PLATFORMJA, ÉS MÁR A NÉP PÁRTJÁN CÍMSZÓ ALATT ÉRHETŐ EL. 

Ezt követően a Jobbik megtiltotta Jakab Péternek, hogy saját arculattal kampányoljon.

A Jobbik parlamenti frakciója a tegnapi nap folyamán (07.18-án) határozatot hozott a párt frakciótagjainak, képviselőinek arculathasználatáról. A döntés értelmében a jövőben képviselőink csak a párt arculati elemeivel, logójával ellátott anyagokkal dolgozhatnak, amelyben nincs is semmi meglepő, hiszen egy közösség vagyunk, közös célokkal.

– írják. Jakabot persze ez egyáltalán nem érdekli.

origo

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

ELTŰNT KINCSES GERGŐ GÁBOR A XVII. KERÜLETBŐL

A 14 éves fiút rendőreink jelenleg is keresik. Aki látta vagy látja, hívja bármelyik rendőri számot! A Budapesti Rendőr-főkapitányság...

Eladta hatalmas villáját a Korda házaspár: „A rezsicsökkentés szigorítása előtt is havi 500 000 forint volt a gázszámlánk”

Már tavaly decemberben napvilágot látott a hír, hogy eladó a Korda házaspár hatalmas villája, Balázs Klári pedig lapunknak...

Mik a felhőalapú szolgáltatások előnyei? Íme a legfontosabbak!

A digitális forradalom szinte elsöpörte a hagyományos adattárolási formákat, és 2022-ben már szinte mindent abban a bizonyos felhőben...

Gasztronómia: Vietnami csemege a patkány! .. Jobb a patkány, mint a disznó?

Kambodzsában augusztusban a vadászaté a főszerep. Miután júniusban és júliusban betakarították a termést a főleg rizstermesztéssel foglalkozó földművesek,...
facebook