-1.6 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Megható történet Vuhanból: így él a koronavírus karanténjában az egyedül maradt ötéves kislány

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Yuanyuan családtagjai mindannyian megfertőződtek a koronavírusban Vuhanban. Az ötéves kislányról, ezért egy önkéntes kórházban gondoskodnak a dolgozók. Történetéről az UNICEF Magyarország számolt be.

Az öt éves Yuanyuan, akinek a nevét a szervezet adatvédelmi okokból megváltoztatta a kínai koronavírus epicentrumából, Vuhanból származik. Szüleinek és nagyszüleinek is pozitív lett a vírustesztje, ezért mindannyiukat egy elkülönített kórházban kezelik. Családjában ő volt az egyetlen, aki nem fertőződött meg, és egyedül maradt. A kórház személyzete úgy döntött, hogy vigyáznak a kislányra, és jelenleg egy önkéntes társaságában tölti napjait.

Ahogy arról korábban a Blikk is beszámolt, Vuhanban több tízezer koronavírus esetről tudni, és a város január 23. óta karatén alatt van, amíg a hatóságok a betegség terjedésének megakadályozása érdekében dolgoznak. A város legtöbb szállodáját bezárták, így Yuanyuan és a rá vigyázó önkéntes a kórházban kapott egy szobát. Étkezést a kórházi személyzet biztosít neki, és azt is megtanították neki, hogyan védekezhet a vírus ellen a leghatékonyabban.

Juanjuan napok óta külön él a családjától. Fotó: UNICEF Juanjuan napok óta külön él a családjától. Fotó: UNICEF

Yuanyuan napok óta külön él a családjától, de nem vesztette kedvét. Nagyon odafigyel az őt gondozók tanácsaira, hogy egészségesen táplálkozzon, eleget pihenjen és ha szép idő van, a napsütésbe is kimegy. Az önkéntes segítségével Yuanyuan sokszor felhívja édesanyját, ami mindig felvidítja.

(Itt vannak a legfrissebb hírek a koronavírusról)

Yuanyuan sok-sok rajzot készített a kórházban tartózkodása során. A rajzok egy része arról szól, hogy az édesanyjával egy parkban játszik vagy nagymamájával úszik, de a koronavírus is gyakori főszereplője a rajzainak.

A vörös vírusok által körülvett napot a kínai Vuhani Tudományegyetem kórháza, ahogy az ötéves kínai kislány látja. Fotó: UNICEF A vörös vírusok által körülvett napot a kínai Vuhani Tudományegyetem kórháza, ahogy az ötéves kínai kislány látja. Fotó: UNICEF

Az ötéves Yuanyuan rajzolta a vörös vírusok által körülvett napot a kínai Wuhani Tudományegyetem kórházában, 2020. február 17-én. „Ezek vírusok. A nap megperzseli őket ”– olvasható a kislány rajzhoz fűzött magyarázata az UNICEF riportjában.

Az ötéves Juanjuan rajza. Fotó: UNICEF Az ötéves Juanjuan rajza. Fotó: UNICEF

“Ez egy vírus, és ezek a kalapácsok leütik ”- magyarázza.

Az UNICEF együtt dolgozik a kínai kormánnyal, a WHO-val és más partnerekkel az újfajta koronavírus járvány megállítása érdekében. A szervezet januárban jelentős mennyiségű felszerelést, elsősorban orvosi maszkokat és védőruhákat küldött a gócpontnak számító Hupej tartományba és a jövőben is támogatja a betegség elleni védekezést.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: UNICEF

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...

Eddig is rovarokat ettünk, legfeljebb nem tudtunk róla

Hatalmas felhördüléssel fogadta a hazai közvélemény az Európai Bizottság két januári döntését, melyek értelmében a gyártók az EU-ban...