18.6 C
Budapest
2022. október. 2. vasárnap

Megható történet Tina Turner életéről.. Tina 2. férje feláldozta egy szervét, hogy megmentse őt, mert “nem akart másik nőt”.. – Oszd meg, ezt mindenkinek el kell olvasni!

Dátum:

Megosztás:

Tina Turner, más néven a “Rock and Roll királynője” szenzációs énekesnő, aki az 1950-es években vált híressé.

Gyönyörű fiatal énekesnőként összemérte energiáit a tehetséges Ike Turnerrel, miután egy manhattani éjszakai klubban találkozott vele.

Rövid időn belül a duóból egy olyan erő lett, amellyel számolni kell, és “Tina és Ike Turner” néven ismert duójukkal énekeltek és léptek fel.

A zenélés mellett a páros érdeklődése egymás iránt is fokozódott. Hamarosan romantikus kapcsolatba kerültek, annak ellenére, hogy Tina és Ike között öt év különbség volt. Az énekesnő számára, hogy egy nála fiatalabb férfi el volt ragadtatva tőle, soha nem állt szerelmük útjába.

Néhány év múlva Ike-kal a mexikói Tijuanába utazott, ahol házassági fogadalmat tettek. Ez egy újabb utazás kezdete lett a sztárpár számára.

Tina Turner,megható,Erwin Bach

Amiről sokan azt hitték, hogy hasonló gondolkodású emberek boldog egyesülése, az a Rock and Roll királynőjének legrosszabb pillanatává vált. Évtizedekkel az Ike-tól való válása után Tina bevallotta, hogy a kapcsolatukat szóbeli és fizikai bántalmazás sújtotta.

A My Love Story című könyvében kifejtette, hogy volt férje gyűlölte a konfrontáció minden formáját. Így amikor csak egy kisebb vitára került sor, vagy a férfi megsértődött, a lányt verés várta.

Tina Turner,megható,Erwin Bach

Ez több mint egy évtizeden keresztül folytatódott. 1976-ban azonban Tina rájött, hogy a legjobb, ha kilép a bántalmazó házasságból. Két évvel a különélés után a pár elvált.

Szerencsére Tinának lehetősége volt újra megtapasztalni az igaz szerelmet. Ezúttal egy zenei vezető, Erwin Bach karjaiban.

Bár a lány nem gondolt arra, hogy egy újabb kapcsolatban él, amikor megismerkedett Bachcsal, a férfi elég sokáig kitartott mellette, és a pár végül a legbájosabb szerelmi történetet hozta létre.

TINA SZERETETT bele először ERWINBE, MÍG A FÉRFI A NEM

Tina Turner,megható,Erwin Bach

Tina meglátta az EMI 30 éves zenei vezetőjét; a külseje azonnal elvarázsolta. Alig nyitotta ki a száját, hogy megszólaljon, de az énekesnő tudta, hogy különleges. Az ő szavaival élve:

“Neki volt a legszebb arca. Nem lehetett nem észrevenni. A szívem hevesen vert. Remegett a kezem.”

Tina Turner,megható,Erwin Bach

Elmondta: “Hallgathattam volna a fejemben lévő szellemhangokra, amelyek azt mondják, hogy nem nézek ki jól aznap, vagy hogy nem szabadna romantikára gondolnom, mert annak sosem lesz jó vége. Ehelyett a szívemre hallgattam. Kiléptem a komfortzónámból, és kiemelt célomnak tekintettem, hogy megismerjem Erwint.”

Tina Turner,megható,Erwin Bach

Miután biztos volt Bach iránti vonzalmában, felajánlotta, hogy a jövőben az Egyesült Államokban találkozzanak, amit Bach tiszteletben tartott. Hamarosan egy párt alkottak. A pillanatra visszaemlékezve Tina megemlítette:

“Ő annyira más volt, annyira laza, kényelmes, szerény, és ez volt a kapcsolatunk kezdete”.

Tina Turner,megható,Erwin Bach

Szerencsére Tina szerelme a mai napig viszonzásra talál, bár Bach számára nem volt szerelem első látásra. Bach mégis elárulta, hogy kapcsolatuk az egymás iránti szeretetre épült, hozzátéve, hogy ugyanezen az alapon élnek. Elmondása szerint:

“Ez a szerelem. Ez valami, amit mindketten érzünk egymás iránt. Mindig úgy utalok rá, mint egy elektromos töltésre. Nekem még mindig megvan. Még akkor is, amikor két órája elmentem tőle, még mindig érzem ezt az érzést. A szívemben van. Nagyon melegséggel tölt el ez az érzés.”

LÁNYKÉRÉS ÉS ESKÜVŐ

Tina Turner,megható,Erwin Bach

Nem sok híres nő találja meg másodszor a szerelmet, de a Rock and Roll királynőjének szerencséjére nem sokkal viharos első házassága után rátalált egy örökké tartó románcra.

Három évvel az első találkozásuk és intenzív románcuk után Bach úgy döntött, hogy az egyik legszebb napján teszi fel a kérdést: az 50. születésnapján.

Tina Turner,megható,Erwin Bach

Tina azonban nem úgy reagált, ahogyan azt várta. Ehelyett kétértelmű választ adott, mert a múltját követve félt az elköteleződéstől. Aztán, miközben visszaemlékezett a lánykérésre, azt mondta:

“Azt mondtam: ‘Nincs válaszom. Nem volt sem igen, sem nem. A házasság azt mondja, hogy tulajdon. Én már nem akartam azt, hogy ‘az enyém’ legyen bármi is, többé. Elegem volt belőle.”

A bizonytalanság ellenére Bach rendíthetetlenül ragaszkodott a híres énekesnőhöz, és közel három évtizeddel később igent mondott!

Tina Turner,megható,Erwin Bach

A pár 2013-ban házasodott össze lenyűgözően berendezett svájci birtokukon. A család és a barátok, köztük olyan híres arcok, mint Oprah Winfrey és Gayle King, fehérbe öltöztek, és szívből jövő mosollyal díszítették arcukat, amikor csatlakoztak a hosszú távú partnerekhez az emlékezetes eseményen.

Ahogy az várható volt, Tina, a terem legszebb nője, egy dekadens, Swarovski-kristályokkal ékesített Giorgio Amani-ruhában pompázott.

Ez egy tökéletes alkalom volt Tina számára, és csodálkozott a sikeren. Az énekesnő a ceremóniáról így nyilatkozott:

“A lehető legjobb akartam lenni. Azt akartam, hogy a kertem és a vendégeim a lehető legjobbak legyenek. És azok is voltak.”

Továbbá megdicsérte a férjét, amiért magabiztos önmagában. Az énekesnő így jellemezte őt:

“a természet ereje a maga nemében, soha a legkevésbé sem ijedt meg a karrieremtől, a tehetségemtől vagy a hírnevemtől”.

SVÁJCBA KÖLTÖZÉS

Tina svájci esküvői helyszíne már évek óta a pár otthona. Hét évvel a sikertelen lánykérés után azonban az énekesnő új országba költözött.

Azóta is élvezik tóparti otthonukat Zürich Kuesnacht nevű külvárosában. Az énekesnő “Chateau Algonquin” névre keresztelt lakhelye “rajzfilmszerű palota energiát” biztosít.

A NYT leírása az otthonról így szól: “A Zürichi-tóra néző otthonban “borostyán kígyózik a falakon, kertészek ápolják a bokrokat, egy kupolás mennyezetről felfüggesztett, életnagyságú, kétlábú lovat ábrázoló szobor, egy bekeretezett ábrázolás, amely Turnert egyiptomi királynőként ábrázolja, [és] egy aranyozott XIV. Lajos stílusú kanapékkal kitömött szoba”.

Tina Turner,megható,Erwin Bach

Tina, aki 2009-ben vonult vissza a fellépésekről, el van ragadtatva attól a nyugalomtól és magánytól, amit vidéken talál. Bár még mindig van családja az Egyesült Államokban, az énekesnő Svájcot jelölte meg otthonának. Elmondása szerint:

“Nagyon boldog vagyok Svájcban, és otthon érzem magam itt. El sem tudnék képzelni jobb helyet, ahol élhetnék”.

Az énekesnő nyíltan beszélt arról, hogy mi befolyásolta a költözésre vonatkozó döntését. Elmondta, hogy a barátjából lett férje ott él, és hogy a zenéjét jobban elfogadják Európában, mint Amerikában. A Larry Kingnek adott interjújában így nyilatkozott:

“Olyan nagy vagyok Európában, mint Madonna. Olyan nagy vagyok, mint egyes helyeken a Rolling Stones”.

A díjnyertes előadóművész a svájci állampolgársága után 2013-ban a bevándorlási és honosítási törvény aláírásával önként lemondott amerikai állampolgárságáról.

JÓBAN ROSSZBAN EGYÜTT

Bach és Tina a szakma egyik erőpárja. Kapcsolatuk és házasságuk során mindvégig támogatták egymást.

A német származású férfi ugyanis szerető partnernek bizonyult, akinek elsődleges célja, hogy megóvja főszereplőnőjét a lehető legtöbb bántástól.

Bach végig jelen volt Tina egészségügyi kihívásain. 2016-ban veserákot diagnosztizáltak nála, és a rendszeres dialízis vagy a transzplantáció lehetősége állt előtte. Emlékiratában Tina így írt:

“Csak a transzplantáció adhatott volna jó esélyt egy majdnem normális életre. De a donorvese megszerzésének esélye elenyésző volt”.

Ekkor Bach valami rendkívüli dolgot tett: felajánlotta neki, hogy odaadja az egyik veséjét. A “Proud Mary” énekesnője felidézte ezt:

“Azt mondta, hogy nem akar másik nőt, vagy másik életet. Aztán megdöbbentett. Azt mondta, hogy nekem akarja adni az egyik veséjét”.

Szerencsére a veseátültetés sikeres volt; a nő hálás volt kedvesének, amiért “életet ajándékozott neki”, és ez a gesztus szerinte megmutatta a világnak, mennyire őszintének tűnik a szerelmük története.

Tina Turner,megható,Erwin Bach
Tina Turner INSTA

Tina is úgy érezte, hogy “boldog, túlterhelt és megkönnyebbült, hogy túléltük ezt az egészet”. De sajnos nem sokkal e sorsfordító élmény után a Rock and Roll királynője elvesztette első gyermekét, Craig Turnert.

Craig volt a fia egy korábbi kapcsolatából, mielőtt Ike-kal találkozott volna. Ike azonban örökbe fogadta őt. Sajnos 2018-ban jelentették be, hogy egy önkezűleg vetett véget az életének.

Az énekesnő emlékében folyamatosan ott él a fia, és az esetet a “legszomorúbb” pillanatának titulálta. Tina egyszer megosztott egy fotót, amelyen Bach ölelte át, miközben az elhunytat gyászolta.

A kísérő képaláírás így szólt: “A legszomorúbb pillanatom anyaként. 2018. július 19-én, csütörtökön végső búcsút vettem a fiamtól, Craig Raymond Turnertől, amikor összegyűltem a családdal és a barátokkal, hogy szétszórjuk a hamvait Kalifornia partjainál. Ötvenkilenc éves volt, amikor ilyen tragikusan elhunyt, de ő mindig az én gyermekem marad.”

A legnehezebb pillanatokon keresztül Bach rendíthetetlenül szerette az énekesnőt, nem hagyta, hogy a küzdelmei vagy a híresség státusza a szerelmük útjába álljon.

INSTA-Képek

Tina 2019-ben elárulta, hogy sokéves párja még mindig a legszebb szavakkal szerenádot ad neki a levelein keresztül. Megosztott egy szerelmes-szerelmes képet róla és Bachról, és ezekkel a szavakkal illette:

“Erwin és én már több mint 30 éve vagyunk együtt, és még mindig szerelmes leveleket ír nekem – hát nem romantikus?”.

Bach és Tina bebizonyítják, hogy az igaz szerelem a nagyvásznon és a romantikus regényeken kívül is létezik.

A faji, életkori és származásbeli különbségek ellenére is elválaszthatatlanok maradtak.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Már nem ömlik a gáz a Balti-tengerbe – két magyarázat lehet

Az Északi Áramlat 2 vezetéket üzemeltető vállalat szóvivője tájékoztatott. Ulrich Lissek azt mondta, hogy erre két lehetséges magyarázat van:...

Elindult a népszámlálás, a kérdőív valósághű kitöltése mindenki számára kötelező, de nyerhetsz is vele!

Október 1–16. között online kérdezik meg az embereket. Október 17-től számlálóbiztosok keresik fel azokat, akik 16-ig nem adtak...

Kiderült: Varga Irén az egyik legdrágább előadó Magyarországon!

A Ripost régóta próbálja kideríteni, hogy mennyiért is vállal egy-egy haknit Varga Irén. Most elkapott a lap egy hivatalos...

35 postát zárnak be a fővárosban

A Magyar Posta 35, „alacsony forgalmú” budapesti posta bezárásáról döntött. Az állami vállalat a „háború és az elhibázott...