16.3 C
Budapest
2024. május. 20. hétfő
HomeSportSporthirek„Megható, hogy annyian szerették Robit” – Így kísérték utolsó útjára az elhunyt...

„Megható, hogy annyian szerették Robit” – Így kísérték utolsó útjára az elhunyt magyar kajakost

Az U23-as Európa-bajnok Tóth Róbert (†29) két évig harcolt a gyilkos kórral.

Szerettei, barátai, szurkolói utolsó útjára kísérték Tóth Róbert (†29) U23-as Európa-bajnok kajakost. A sportoló két évig folytatott emberfeletti küzdelmet a rák ellen, élete csatáját azonban nem tudta megnyerni, szeptember utolsó vasárnapján elhunyt – a szomorú hír mindenkit megrendített.

Temetésére rengetegen mentek el, a családtagok és a barátok mellett a sportolók közül is sokan rótták le kegyeletüket: köztük volt Dudás Miklós (28) világbajnok kajakos és Szepesi Nikolett (32) Eb-bronzérmes úszó. Tóth felesége, Reményi Diána (33) végig a szerelme mellett állt, mindent elkövetett, hogy meggyógyuljon.

A kajakost rengetegen kísérték el utolsó útjára / Fotó: Zsolnai Péter

– Borzasztó és felfoghatatlan ez az egész, nehéz mit mondani. Mindenkinek köszönjük a támogatást, s hogy elkísérték a férjemet az utolsó útjára. Megható, hogy annyian szerették Robit – mondta a kajakos párja, aki korábban versenyszerűen úszott.

Tóth felesége, Diána mindenben segítette a férjét / Fotó: Zsolnai Péter

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség nevében Schmidt Gábor elnök búcsúzott a versenyzőtől.

– Barátként, közösségi emberként emlékezünk rád. Az utolsó napokban nagyon szerettél volna visszatérni közénk. Szeretnénk, ha tudnád, valójában sohasem szakadtál el tőlünk, és soha nem is fogsz – mondta a sportvezető.

Tóth Róbert könnycsatornáját 2017-ben támadta meg a rák nagyon ritka és agresszív fajtája, az adenoid cisztikus carcinoma nevű betegség. A gerincében és a májában is kialakultak áttétek. Itthon sugár- és kemoterápiás kezelést kapott, a szeme mögötti daganatot sikerült eltüntetni, de a sugárterápia miatt a bal szemére megvakult.

Tóth Róbert és felesége az utolsó pillanatig bízott a gyógyulásban / Fotó: Instagram

A házaspár az év elején költözött az USA-beli Houstonba: a reményt adó kezelés finanszírozása érdekében a sportolói társadalom összefogott, pályatársai közül is sokan adakoztak a megsegítésére. A kajakos elképesztő erővel küzdött a gyilkos kórral. A vizsgálati eredményei sokáig biztatóak voltak, néhány héttel ezelőtt elkezdett romlani az állapota, majd a szervezete feladta a harcot.

Részvétet nyilvánítottak

A Facebookon és az Instagramon is rengeteg hozzászólás érkezett, amelyben részvétet nyilvánítottak az elhunyt kajakos feleségének. A kommentelők kitartást és sok erőt kívántak a sportoló családjának.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Zsolnai Péter

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work