3.6 C
Budapest
2022. december. 4. vasárnap

Meghatározta a kormány a közlekedési infrastruktúra fejlesztésének feltételeit

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

szallitmanyozas
Forrás: MTI | 2015. 03. 12. 20:14:40

A Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia keretében a kormány olyan alapvető célokat fogalmazott meg a 2014-2020 közötti időszakra, mint a megyeszékhelyek bekötése a gyorsforgalmi úthálózatba, illetve az országhatárok elérése gyorsforgalmi utakon – ezek megvalósításának feltételeit határozatban tette közzé a kormány, a jogszabály a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg.
A kormány szükségesnek tartja azt, hogy a 2014-2020. közötti időszakban tervezett közlekedési infrastruktúra beruházások kapcsán olyan tervek készüljenek, amelyeket minden érintett szereplővel – a nyomvonalat meghatározó döntés meghozatala előtt – előzetesen és érdemben egyeztettek.

A gyorsabb megvalósításához szükséges valamennyi engedélyezési eljárás egyszerűbb legyen – fogalmazza meg a határozat. Az ügyintézés tényleges határideje ne haladhassa meg a 60 napot, az engedélyek hatályának lejárta pedig ne eredményezze a beruházás ellehetetlenülését. Ezért az eljárásoknak párhuzamosan kell lezajlaniuk, egyrészt az eljárási idők csökkentése, másrészt az egymásnak – vagy önmaguknak – ellentmondó szakhatósági állásfoglalások kizárása céljából.

A kisajátításról azt tartalmazza a határozat, hogy a megvalósításhoz szükséges ingatlanok tulajdonjoga mielőbb állami tulajdonba kell, hogy kerüljön. A felszín alatti közút és vasút építésével érintett felszíni ingatlanokat pedig csak a legszükségesebb mértékben kell kisajátítani.

Fontosnak tartja a kormány azt is, hogy a környezetvédelmi engedélyezési eljárások során a szakhatósági eljárási idők rövidüljenek. Meg kell vizsgálni a közmeghallgatásokon a szakhatóság kötelező részvételét, továbbá meg kell valósítani, hogy legkésőbb a közmeghallgatást követő 15 napon belül a szakhatóságok között konszenzus alakuljon ki. A konszenzus hiányában a felügyeleti szerv – vagy szervek – legfeljebb további 8 napon belül adjanak az engedély szempontjából felhasználható állásfoglalást.

A határozat végrehajtására április 30-áig kaptak határidőt a következő tárcavezetők: a nemzeti fejlesztési miniszter, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a belügyminiszter, az igazságügyi miniszter, valamint a földművelésügyi miniszter.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Figyelem! Győri rendőreink a lakosság segítségét kérik a képen látható gyermek megtalálása ügyében! – Oszd meg!

Győri nyomozóink a lakosság segítségét kérik az ismeretlen helyen tartózkodó gyermek megtalálásához. A Győri Rendőrkapitányság 08010-157/505/2022. körözési számon eljárást...

Magyarországra nem vonatkozik az EU-s kőolajársapka

Magyarország mentességet kapott a kőolaj árkorlátjára. Az Európai Tanács pénteki döntése szerint plafont határoznak meg az orosz kőolaj...

Ma este két romatikus film, Richard Gere és Kevin Kostner főszerepléseivel: Micsoda nő!; Üzenet a palackban; – videók

Nap mint nap filmek! Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégente 2 filmet, más és más...

Mi történhetett a Hajógyári szigeten? A Dunából emelték ki a diszkóból kidobott fiatal holttestét, és itt még nincs vége a történetnek…

Éppen tizenegy éve annak, hogy a Hajógyári-szigetnél a Dunában megtalálták H. Géza holttestét. A fiatalember haláláért a rendőrség...