15.5 C
Budapest
2022. május. 17. kedd

Meghalt az olimpiára készülő magyar bíró

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Kínában, egy versenyen halt meg Kaposvári Zsolt vívóbíró. 48 éves volt.

 

Meghalt az olimpiára készülő magyar bíró

Életének 48. évében, csütörtökön verseny közben elhunyt Kaposvári Zsolt vívóbíró. Az olimpiára készült.

A Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) honlapján megjelent hír szerint a “világ egyik legjobb versenybírója” olimpiai és világbajnoki döntőket vezetett. Halálakor az ázsiai olimpiai pótkvalifikációs versenyen vett részt a kínai Vuhsziban.

 

Meghalt az olimpiára készülő magyar bíró2

Kaposvári Zsolt a Honvéd kardvívójaként részt vett junior-világbajnokságon. Két bajnoki címet nyert, a kardvívó B-válogatottnak is tagja lehetett. Mivel a legjobbak közé nem tudott bekerülni, 24 évesen hagyott fel a versenysporttal. Nem szakadt el végleg a sportágtól, versenybíróként folytatta.

Három fegyvernemes zsűriként a legutóbbi két olimpián a finálékban volt bíró, tíz világbajnoki döntőn vett részt.

A nemzetközi vívószövetség 2011-ben az legjobb kardzsűrijének választotta. Jelölték az idei, Rio de Janeiró-i olimpiára,a Blikk információi szerint már a repülőjegyet is elküldték Kaposvári Zsolt számára.

“Úgy gondolom ebben a sportágban jó versenybíró csak korábbi kardozóból lehet. Emellett az is fontos, hogy igazi vívónemzetből kerüljön ki valaki, hiszen úgy sokkal jobban elfogadják az ítéletét”- mondta Kaposvári Zsolt egy 2011-es interjúban.

“Ebből megélni nem lehet – nekem is van civil foglalkozásom, menedzser vagyok -, de a versenyeknek köszönhetően eljutsz olyan helyekre, ahova saját zsebből nem valószínű. Emellett lehet, hogy viccesen hangzik, de jó érzés, ha egy rangos versenyen a nemzetet tudod képviselni.”

Kaposvári Zsolt a kínai Vuhsziban váratlanul rosszul lett. A hírek szerint a helyi kórházba vitték, ám onnan kiengedték. Ezután ismét rosszul lett. Akkor már nem tudtak segíteni rajta. Azt egyelőre nem tudni, hogy m i okozta a halálát.
VIDEÓ: Kaposvári Zsolt egy 2015-ös tévéműsorban:

“Hogy lehet ez? Mondja már meg valaki!!! Iszonyúan sajnálom!” írta Stefanek Gertrúd a Facebook-bejegyzés alá. “Nagyon szomorú vagyok Zsolt halálhíre miatt. Nagyszerű ember volt és fantasztikus bíró. Hiányozni fog” -írja Steve Moore.

Forrás: szeretlekmagyarország

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Még előtte állt az egész élet: barátja szeme láttára zuhant a mélybe a 23 éves lány

Barátja szeme láttára vesztette életét egy fiatal nő. Még előtte állt volna az egész élete. A Romániából származó Nane-losana Bodea május...

Az a helyzet, hogy megöregedtél, kisanyám

Azt hitted, hogy nem fog megtörténni, ugye? Azt hitted, hogy megúszod, mert veled és a testeddel ilyesmi nem...

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának közleménye szerint az Azovsztal acélgyárban állomásozó egységek vezetői parancsot kaptak embereik életének megmentésére.

Elhagyták az ukránok az Azovsztal acélgyárat.. Hétfőn több száz embert evakuáltak az acélműből: ez volt utolsó menedékhely a városban,...

Hatalmas nemzeti lobogó ékesíti a megújuló Citadellát

Nem egészen három hónap alatt valósította meg a ZÁÉV a grandiózus lobogót és annak tartozékait. A ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Market...