3.1 C
Budapest
2023. november. 29. szerda

Meggyalázták Puskás Öcsi szobrát Budapesten – fotó

Dátum:

Megosztás:

Budapest — Egy mobiltelefonos alkalmazás, pár száz forint, aztán bárhová el lehet jutni a városi utakon – ezt ígérték a villanyroller fővárosi bevezetésekor.

A Lime-nak azonban egyre több az ellenzője is. Ami használójának kényelmes, a járókelőknek idegesítő; a lerakott rollert bárhol el lehet engedni, ebből már-már verseny lett, így rengeteg utcán és buszmegállóban lehet felbukni bennük.

Csütörtök reggelre Óbudán, a Kolosy téren valaki Puskás Öcsi dekázós lába alá tolta be az egyik járművet. A Városligetben a kukából szedtek ki két rollert, egy hónappal ezelőtt pedig a Dunából halásztak ki egy példányt: a GPS-jel vezette nyomra a keresőket, akik éjjel körbejárnak és begyűjtik a szanaszét hagyott eszközöket. Pedig a villanyrollert nagy reményekkel hozták a fővárosba.

„A Lime elektromos rollerjei szórakoztató, okos és kényelmes alternatívát jelentenek a városon belüli, rövidebb utak megtételére” – mondta a bemutatón Tóth Tamás, a Lime magyarországi képviselője.

Egy, a neve elhallgatását kérő közterület-felügyelő szerint alapjában az a baj az elektromos rollerrel, hogy úton-útfélen beléjük botlik az ember.

– Szabályozás híján nem tudni, minek minősül: járműnek vagy közlekedésre alkalmas játéknak – mondta a Blikknek dr. Janklovics Ádám közlekedési ügyekre szakosodott ügyvéd.

A Puskás-szobor alá tett villanyrollert éjszaka begyűjtik majd / Fotó: Blikk

– Ezért látni annyi száguldó rollerest a járdán, az úttesten és a kerékpárúton. Használat után csakis a bérlőn múlik, hol állítja le a rollert. Ezt a helyzetet nemcsak szabályozni, ellenőrizni is kellene!

A roller besorolása egyelőre valóban bizonytalan: ha segédmotor-kerékpár, akkor az úton a helye, de ott életveszélyes, akárcsak a járdán a gyalogosokra.

– Célunk, hogy egy költséghatékony, dokkolóállomások nélküli közlekedési módot biztosítva formáljuk újjá a városi közlekedést. Az elmúlt öt hónap tapasztalatai azt mutatják, hogy felhasználóink a közép-európai régióban általában, Budapesten pedig kifejezetten ügyelnek a rollerek épségére – felelte a Blikk kérdéseire a Lime képviselője, hozzátéve: az applikáción belül útmutatót adnak a helyes rollerhasználatról.

A Lime

Súlya: 17 kg

Végsebessége: 25 km/óra

Bukósisak: nem jár hozzá, de ajánlott

Használata: egy applikációt letöltve 250 forintért indítható, percenként 50 forintba kerül a használata

blikk, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

L-arganin és lehetőségeinek kiaknázása az edzésnél

Az emberi test különböző fiziológiai funkcióinak széleskörű spektrumáért felelős fehérjék fontos alkotóeleme. Ugyancsak ismert a nitrogén-oxid prekurzoraként – ami...

A 35 legérdekesebb TikTok statisztika 2023-ban

2016-ban indult és azóta felforgatta a közösségi média világát. Világszerte 3 milliárd letöltés Magyarországon pedig már több, mint...

Harry herceg ultimátumot adott a királynak..

Harry herceg állítólag egy komoly kérdést tett fel apjának, III. Károly királynak Archie hercegről és Lilibet hercegnőről, hogy rávegye a...

Veszélyes az iPhone egyik újdonsága – már a rendőrök figyelmeztetnek

Az iOS új funkciója akkor is működik, ha a használója nem is tud róla. Veszélyes lehet az iPhone-ok egyik...