11.6 C
Budapest
2022. szeptember. 30. péntek

Megfosztaná az embereket a tulajdonuktól a Világgazdasági Fórum – írja a bitkoinbazis.hu

Dátum:

Megosztás:

A 2020-as COVID-19 világjárvány alatt a világ bankjai, multinacionális vállalatai és nemzetközi szervezetei elkezdték népszerűsíteni a nagy visszaállítás nevű elképzelést.

A koncepció a Világgazdasági Fórumtól (WEF) származik, a szervezet pedig azt állítja, hogy az ötlettel egy sokkal zöldebb és igazságosabb világ a céljuk. Ennek ellenére az átlagemberek nagy része kifejezetten ellenzi a projektet, ami nem is csoda, tekintve, hogy a WEF sokkal inkább az üzleti elit villogásáról, mint a valódi problémák megoldásáról ismert.

Az ellentmondásos téma az elmúlt időben olyannyira felkapottá vált, hogy tavaly már tényellenőrzőket küldtek a közösségi oldalakra a dezinformációk elkerülése érdekében. A nagy visszaállítás, vagy más néven Great Reset viszont a mai napig megosztja az embereket, a legtöbben mégis inkább az elképzelés ellen vannak, mint mellette.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

“Semmid sem lesz, és boldog leszel”

Nagy port kavart a híres „semmid sem lesz, és boldog leszel” idézet, amit a legtöbben a WEF-hez kötnek. A mondat viszont eredetileg egy dán parlamenti képviselőtől származik, és csak később, a járvány alatt lett felkapott, amikor a Világgazdasági Fórum alapítója, Klaus Schwab megírta a „Covid-19: The Great Reset” című könyvét. Nem véletlen, hogy a mondatot a WEF-hez kötik, ugyanis a nagy visszaállítás projekt egyik célja, hogy az embereket megfosszák a magántulajdonuktól, és így kizárólag szolgáltatásokat vegyenek igénybe.

Maga a nagy visszaállítás egyébként a politikai változások folyamatairól, a COVID-járvány utáni világról, az egyenlőségről, az éghajlatváltozásról és a kapitalizmus újragondolásáról szól. Érdemes megemlíteni, hogy nem a WEF az egyetlen támogatója a nagy visszaállítás elképzelésnek, hiszen Kanada jelenlegi miniszterelnöke, Justin Trudeau is az ötlet mellé állt, valamint Joe Biden amerikai elnököt is azzal vádolják, hogy a “Build Back Better” programján keresztül támogatja a Great Reset-et.

A projekt támogatására egy weboldalt is készítettek, a greatreset.com-ot, amelynek célja, hogy meggyőzze az átlagembert és a magánszektort a nagy visszaállítás állítólagos pozitív hatásairól.

“Egyértelmű, hogy megvan a szándék egy jobb társadalom felépítésére.” – írta a WEF alapítója. “Ezt kell felhasználnunk a nagy visszaállítás során, amelyre oly nagy szükségünk van. Ehhez erősebb és hatékonyabb kormányokra lesz szükség, bár ez nem jelenti azt, hogy ideológiailag nagyobb kormányokat akarunk. Az elképzelés a magánszektor elkötelezettségét is megköveteli minden egyes lépésnél.” – tette hozzá Schwab.

Egy új szervezettel próbálják megfékezni a nagy visszaállítást

A WEF értelmetlen elgondolását ugyan a legtöbben ellenzik, a Great Reset mégis 2020 vége óta szinte mindennapos téma a közösségi médiában. Idén áprilisban például Russell Brand színész és politikai aktivista beszélt a nagy visszaállításról, a videót pedig csak a Facebookon 1,8 millióan látták már.

A projekt megfékezésére egyébként létrehoztak egy szervezetet is. Matt Gubba, az angol Bizbritain brókercég vezérigazgatója arról beszélt, hogy megalapították a Nemzetközi Szabadság Fórumot a nagy visszaállítás elleni küzdelem érdekében.

“A WEF elleni harcunk megkezdődött.” – közölte Gubba egy keddi tweetjében. “Szeretném bemutatni nektek a Nemzetközi Szabadság Fórumot. Az elkövetkező hetekben keményen fogunk dolgozni azon, hogy egy olyan platformot készítsünk, amellyel visszavághatunk a nagy visszaállítás elképzelésnek és elküldjük Klaust. Ezt a csatát meg lehet nyerni.”

A CBDC-k is a WEF tervének részét képezik?

Az egyik kanadai párt képviselője nemrég azt állította, hogy a központi bankok digitális valutái a nagy visszaállítás tervének részét képezik.

“A WEF azt szorgalmazza, hogy a készpénz megszűnjön, és helyette a központi banki digitális valuták (CBDC-k) kerüljenek a helyére…” – mondta Paul Mitchell, aki arról is beszélt, hogy az Egyesült Királyságban az embereket nem érdekli a CBDC, és megmaradnak a készpénznél. Mitchell hozzátette, hogy a kanadaiaknak is követniük kellene az angol példát.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Szerdán egyébként a több mint 54 ezer követővel rendelkező Sikh For Truth arról írt a Twitteren, hogy a nagy visszaállítás ötlete kizárólag a tömegellenőrzésről szól.

“A Világgazdasági Fórum és minden kormány, valamint globalista szervezet célja a nagy visszaállítás megtervezése – az eredmény egy ENSZ-alapú világkormány lesz, amely a klímahisztérián alapul, tömeges társadalmi és digitális ellenőrzéssel.” – írta.

bitcoinbazis.hu

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Szlovák védelmi miniszter: “Ez óriási hír” – Szlovákia 200 millió dollárt kap fegyverre az USA-tól

Szlovákia 200 millió dollárt kap amerikai kormányalapokból, amit amerikai katonai felszerelések vásárlására fordíthat. "Ez óriási hír, ezt a pénzt...

Vagyonnyilatkozatok: a kormány meghajlik az Európai Bizottság előtt

Újra kell számolja vagyonát november 1-je után számos politikai és közéleti vezető. Benyújtották az EB-vel egyeztetett vagyonnyilatkozattal kapcsolatos...

Több ország a világon, de köztük is Franciaország továbbra is nagy erővel támogatja Ukrajnát!

Catherine Colonna, francia külügyminiszter szerdán ígéretet tett arra, hogy Franciaország hosszabb távon is támogatja Ukrajnát Oroszországgal szemben. – Miközben Oroszország...

Belebukott a sikkasztási vádba a korábbi vezetőség: megválasztották az új elnököt a MOL horvátországi partnerénél – Mutatjuk, ki ő

Az INA horvát olajipari vállalat felügyelőbizottságása (fb) szerdán tudomásul vette a Mol Nyrt. által az INA igazgatótanácsába delegált...