16.1 C
Budapest
2023. március. 25. szombat

Megfizethető marad-e a limuzin bérlés, vagy búcsút inthetünk az Andrássy úton való integetésnek?

Dátum:

Megosztás:

Legénybúcsú, lánybúcsú és szülinap – a közös vonás talán az ünneplésükben, hogy az összejött társaság együtt ünnepli az eseményt egy limuzin belsejében pezsgőt szürcsölgetve. De mi lesz most, hogy így elszabadult az infláció az energia és az üzemanyag árak?

Ki fogjuk tudni fizetni, vagy tényleg luxus marad csak a limuzin bérlés?

Limuzin bérlés árak – hogyan változik a piac

Alig 2-3 éve, hogy 15 000 Ft-ért is lehetett 8-9 fős Lincoln limuzint bérelni Budapesten egy órára pl. a White Limuzin oldalán, az árak mostanra lényegesen emelkedtek. Nem lehet igazán hibáztatni a limuzinos cégeket, hiszen előszőr jött a Covid és a lezárások, majd a háború és energia válság. Mindez lényegesen drágább üzemanyagot, munkaerőt és alkatrész utánpótlást eredményezett, így az áremelés ezen a piacon sem maradhatott el.

Mennyiért lehet most bérelni?

A legkisebb Lincolnokat 30 000 Ft alatt már sehol sem hirdetik, de inkább a 35 000-40 000 Ft-os sávban lehet találni bérelhető autót. A nagyobb társaságok sem örülhetnek, mert a 12-13 fős limuzinokért már inkább 40 000-60 000 Ft közötti összegeket kérnek. Ha ennél is többen lennénk, akkor még mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni, mert a Hummer limuzinok már inkább a 70 000-120 000 Ft-os kategóriába esnek – igaz, ennyiért már akár 30 fős társaságok is együtt ünnepelhetnek.

Mennyibe kerülnek az extrák?

Sok limuzinos cég ad ingyen pezsgőt behűtve a limuzin bérlés mellé, vagy ha nem, akkor hozhatók saját italok helyette. Legénybúcsú és lánybúcsú mellé ajánlanak további lehetőségeket, mint pl. táncoslány vagy táncos fiú, ami gyakorlatilag egy 15-20 perces erotikus táncos műsort jelent. Ennek a felára 35 000-40 000 Ft.

Mi a helyzet az esküvőkkel?

Esküvői limuzin: a nagy napon nem lehet spórolni

Sajnos semmi jóra nem számíthat, aki most szeretne limuzint bérelni esküvőre. Egyfelől magának az esküvőnek is lényegesen megnőttek a költségei, ha egyáltalán találni megfelelő esküvői helyszínt. Másfelől pedig a limuzin bérlése is extra többletet jelent. Egy esküvő esetén legalább 3 órás bérléssel lehet számolni plusz a díszítés, ami így összesen létszámtól függően még Budapesten belül is százezres tétel. Vidéki kiszállásnál 500 Ft-os kilométer költséggel és autópálya díjakkal is számolni kell a limuzin kiállására.

A limuzin flotta egyébként hasonló a szolgáltatóknál, a legtöbb opció idősebb, stretch és SUV limuzinokra van. A kisebbek között találunk 8-9 személy szállítására alkalmas Lincoln és Chrysler típusokat, míg a közepes méretű opciók között 10-13 főt szállító Lincoln Stretch, Ford Excursion, Ford Expedition és Lincoln Navigator modelleket. A terepjárók és Hummerek akár 30 főt is tudnak fogadni.

Mi okozza a drágulást? Mire lehet számítani a jövőben?

Dollár árfolyam és üzemanyag: a két fő tényező

A limuzinok legnagyobb többsége amerikai modell, így európai kereskedőknél sok esetben hiány van a különböző alkatrészekből. A tengeren túlról rendelni igen költséges, mivel extra szállítási díjakkal, a gyenge forint miatt magas árakkal és hosszú szállítási idővel lehet csak dolgozni. Az infláció miatt megnőtt a munkaerő költsége is, így mind a szerelők, karbantartók, mind pedig a sofőrök és egyéb adminisztratív személyek többet kérnek munkájukért. A gyenge forint és az energia válság miatt a benzin is lényegesen drágább, amiből pedig rengeteg kell a limuzinok üzemeltetéséhez.

Nehéz okosnak lenni, hogy mi lesz ezután. Az elég biztosnak látszik, hogy mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha folytatni kívánjuk a görbe estéken a limuzinos bulizást.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Esti torna – videó

Egész héten tornásztunk, ma még lesz 16 perc, de a vasárnap szabad, .. holnap pihenünk! Átmozgató torna időseknek! -...

Esti mese – videó

Zelk Zoltán: Mese a legokosabb nyúlról - videó   Hirmagazin.eu

Mai filmünk: Mark Wahlberg főszereplésével – Orvlövész – videó

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) mesterlövész korábban a tengerészetnél szolgált, majd örökre hátat fordított a munkájának, miután árulás...

Azonnal frissítsd a Google Chrome-ot! Veszélyes hibákat találtak az alkalmazásban! A jelszavak is veszélyben lehetnek!

A Google figyelmeztetést adott ki a Chrome-felhasználónak, mert veszélyes biztonsági hibákat találtak a rendszerben. A szakértők összesen hét olyan...