33.5 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

Megfejthette a Bermuda-háromszög rejtélyét egy ausztrál tudós

Dátum:

Megosztás:

Bár sokan azt hiszik, hogy a hírhedt atlanti-óceáni területen eltűnt járművek természetfeletti események következtében vesztek oda, Karl Kruszelnicki ausztrál kutatónak erről egészen más a véleménye.

A szakember úgy véli, hogy a gyakori eltűnéses esetek kizárólag az emberi mulasztásoknak, az időjárási viszontagságoknak és a járműközlekedés miatt kialakult zsúfoltságnak tulajdoníthatóak.

A Bermuda-háromszögFORRÁS: SCHISCOM

A legendás 19-es járat – egy öt torpedóbombázót magába foglaló csoportos repülőalakulat – eltűnését is a szakmai melléfogások számlájára írta. Szerinte a hivatalos közlemények szerint ideális repülési kondíciók távol álltak a valóságtól: valójában 15 méteres hullámokkal kellett megküzdeniük a pilótáknak.

Emellett az akciót vezénylő Charles Taylor hadnagy úgy vélte: iránytűje nem működik megfelelően, ezért felülírta egy rangban alatta álló pilóta menetirányra vonatkozó parancsát. Nyugat helyett keletre fordultak, egyre távolabb a partvidéktől, a mélyebb vizekben pedig értelemszerűen nehezebb megtalálni a roncsokat és a holttesteket.

Más feltételezések szerint a Bermuda-háromszögben tapasztalt furcsa eseményeket az óceán mélyéről időnként feltörő metángáz okozza, melynek légbuborékjai a vízénél kisebb sűrűségű habos közeget alkotnak, ez pedig nem képes fenntartani a hajókat. Ugyanez az anyag a levegőbe kerülve, a repülőgépek forró kipufogórendszerével érintkezve robbanásokat idézhet elő – írja a Mirror.

life, mirror

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia

Kapcsolódó hírek

DIE WELTWOCHE: Visszatérhet a magyar Aranycsapat? – YouTube videó, az Aranycsapat legeredményesebb VB-szerepléséről

Frank Furedi magyar-kanadai író, társadalom-kutató és a Canterbury-i Kenti Egyetem szociológia emeritus professzora úgy látja, hogy a magyar...

Ezt eddig nem tették a kirakatba: aki ebbe a csoportba tartozik, ősztől négyszeres díjat fizet a gázért, de az áram is brutálisan drágul!

Aki kikerül a rezsicsökkentett díjszabás alól, annak a jelenlegi ár többszörösét kell kicsengetnie. A kormány két hete hozott rendeletet...

Alekosz brutálisan beleszállt a visszatérésre készülő Joshi Bharatba: „Mégis, miféle értéket akar képviselni? Olyat, amiben megmutatja, hogyan kell tönkretenni egy boldog családot?”

Ahogy arról médiánk is beszámolt, Joshi Bharat Palik László Hova tűnt? című műsorának adott interjújában bejelentette, fél éven...

Szijjártó Péter újabb bejelentést tett

Air China kínai légitársaság újraindítja a több mint két éve bezárt járatát Peking és Budapest között, így július...