23.3 C
Budapest
2022. augusztus. 8. hétfő

Megfagyott a levegő Donald Trump állítólagos megjegyzésétől

Dátum:

Megosztás:

Donald Trump exelnök még inkább felelős az amerikai kongresszus ostromáért, mint korábban gondolták

– sugallta egy kongresszusi vizsgálat. Közben az FBI őrizetbe vette Michigan állam egyik kormányzójelölt-aspiránsát az ostrom miatt.

Donald Trump puccsot kísérelt meg – hangzott el egy kongresszusi meghallgatáson, ahol a republikánus bizottsági alelnök, Liz Cheney úgy fogalmazott, hogy Trump „lobbantotta be a támadás lángját”.

Cheney, aki Dick Cheney volt republikánus alelnök lánya, a 2021. január 6-i ostromról beszélt, amikor Trump-hívők törtek be a törvényhozás épületébe.

A rivális Demokraták által uralt alsóház vegyes bizottsága egy éven át folytatott meghallgatásokat az amerikai demokráciát megrázó eseményről – aminek ikonikus képe volt ahogy az épületbe behatolt „sámán” és társai a kamerák előtt pózoltak.

A bizottság csütörtök este, első nyilvános meghallgatásán klipeket mutatott be a Trump belső körével készült interjúkból, a főműsoridőre időzítve. Elhangzott például Bill Barr volt igazságügyminiszter részéről, hogy ő többször azt mondta Trumpnak: elvesztette az elnökválasztást és a csalásról szóló állításai helytelenek voltak. Még Trump lánya, Ivanka megjegyzését is bejátszották, amelyben arról beszélt, elfogadta Barr érvelését.

Washington, 2022. június 10. Ivanka Trumpnak, Donald Trump amerikai elnök lányának és tanácsadójának videókapcsolaton keresztül közvetített beszéde a 2021. január 6-i Capitolium elleni lázadást vizsgáló bizottság első nyilvános tárgyalásán Washingtonban 2022. január 9-én. MTI/EPA/Pool/AFP/Mandel Ngan
Ivanka Trumpnak, Donald Trump amerikai elnök lányának és tanácsadójának videókapcsolaton keresztül közvetített beszéde a 2021. január 6-i Capitolium elleni lázadást vizsgáló bizottság első nyilvános tárgyalásán Washingtonban 2022. január 9-én. MTI/EPA/Pool/AFP/Mandel Ngan

A bizottsági tagoknak elállt a lélegzete, amikor Cheney felolvasott egy Trumphoz kapcsolt megjegyzést. Amikor az exelnök meghallotta, hogy a tömeg azt kántálta, hogy Mike Pence alelnököt fel kell akasztani, mert elfogadja a választási eredményt, akkor azt mondta, hogy

„megérdemli”.

Maga Donald Trump „politikai kacsának” nevezte a meghallgatást, amiben saját pártjának egyes képviselői is ellene fordultak. Trump továbbra is azt állítja, hogy a választást elcsalták és utalgatott rá, hogy 2024-ben ismét indulhat a Fehér Házért.

Közben a Republikánusok azt mondták, hogy a meghallgatás célja, hogy eltereljék az amerikaiak figyelmét az öt hónap múlva esedékes félidős választásokról. Felmérések szerint a demokraták elveszíthetik az alsóházat.

A capitóliumi események miatt közben

az FBI őrizetbe vette Ryan Kelley michigani republikánus kormányzójelölt-aspiránst.

Kelley is ott volt tavaly január 6-án az ostromnál, és azt kiabálta – egy videofelvétel tanulsága szerint – hogy „Gyerünk, befelé, ez az, ez háború, bébi”. A politikust „korlátozott hozzáférésű épületben, vagy helyen folytatott rendbontó tevékenységgel” vádolta meg a január 6-i ügyekkel foglalkozó washingtoni bíróság. Kelley egyike a michigani republikánus jelöltségért folyó előválasztás 5 aspiránsának.

Kelleyt először fotók alapján azonosította az FBI, miután anonim feljelentést kapott. A politikus a képeken a Capitolium lépcsőjén áll. A vád szerint ő is az épületbe betörő tömegben volt és a mögötte állókat integetéssel buzdította arra, hogy jöjjenek az épületbe vezető lépcső felé.

Nyitókép: Win McNamee/Getty Images

infostart

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Gyönyörű nő lett Geronazzo Mária! .. Szerinted is?

Maria Geronazzot azóta jegyzi a celebvilág, amióta plasztikáztatta arcát. Ennek nagy részét felduzzasztott ajkai foglalják el. Ha nem is...

Kapaszkodjatok meg! Jakab követői szerint a Jobbik frakciójának tagjai megélhetési politikusokká váltak (Jakab még a frakció tagja)

A Nép Pártján szerint a Jobbik vezetősége és frakciója megélhetési politikusokból áll. A dolog szépséghibája: jelenleg Jakab Péter...

További elsőajtós felszállós buszok jönnek, szombaton a 7-es..

Bliccelés kizárva, most már egyre több lesz azoknak a buszoknak a száma a fővárosban, ahol az első ajtón...

Hat hengerrel is halhatatlan – Mercedes-Benz 250 (1971) veteránteszt – képek

Elnyűhetetlen technika egyszerű, de harmonikus csomagolásban, igényes futóművel és minőségi kidolgozással: az „állólámpás Merci" mércének számított új korában,...
facebook