26.7 C
Budapest
2022. augusztus. 10. szerda

Megelőzhető lett volna a börtönbunyó? D. Csabára három hét magánzárka vár

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Budapest — A múlt heti összecsapás után a Venyige utcai börtön két keményfiúja, a soroksári futónő megölésével vádolt R. Szilveszter és a többszörös bérgyilkosságért lecsukott D. Csaba fellélegezhet, szétszedték őket, egyelőre nem kell egy cellában ülniük.

Miután D. megverte zárkatársát, 20 nap magánzárkát kapott, ahol teljesen egyedül van.
Az még nagy kérdés, hogy a büntetés letelte után a cella újra ringgé alakul-e át, vagy végleg elkülönítik egymástól a két, egymást szívből gyűlölő rabot.D. Csaba értékrendjébe a nők és gyerekek elleni erőszak nem fér bele / Fotó: police.hu

D. Csaba értékrendjébe a nők és gyerekek elleni erőszak nem fér bele / Fotó: police.hu

A kegyetlen bérgyilkos nem tűri el, hogy nőket bántalmazzanak.
A történet, amelynek tettlegesség lett a vége, nem éppen előzmény nélküli. Korábban D. egy másik nőgyilkossal, Sz. Attilával ült együtt, és őt is megverte. Ezt követően kapta társául R. Szilvesztert, de ekkor a bérgyilkos már résen volt és jelezte: ne tegyék össze őket, mert annak nem lesz jó vége. D. – hiába követett el több emberölést is – elveivel összeegyeztethetetlen, hogy valaki nőt vagy gyereket bánt. Egy rövid együttélés után szét is szedték őket, R. Szilveszter ekkor került a Dózsa György úti gázoló, M. Richárd mellé, majd érthetetlen okokból újra egy cellába kerültek. Úgy tudjuk: amikor ez kiderült, mindketten könyörögtek, hogy ez így nem lesz jó, de ez nem hatotta meg a döntéshozókat.

R. Szilvesztert a soroksári futónő, Gyurik Krisztina brutális meggyilkolásával vádolja a bíróság / Fotó: RAS-ArchívR. Szilvesztert a soroksári futónő, Gyurik Krisztina brutális meggyilkolásával vádolja a bíróság / Fotó: RAS-Archív

– Ügyfelem tájékoztatása szerint a büntetés-végrehajtási bíró intézkedett arról, hogy különítsék el őket egymástól, ez mégsem történt meg. Ha ezt betartják, nem történt volna meg a múlt heti incidens. Egyszerűen nem értem, miért csinálja ezt a börtön vezetése. Csaba hiába követett el több életellenes bűncselekményt is, attól még egy régivágású férfi, aki nem viseli, ha valaki gyengéket vagy kiszolgáltatottakat bánt – mondta lapunknak D. ügyvédje, dr. Gulyás Krisztián.

Az elsőfokú ítélet szerint a nemzetközi szinten jegyzett bérgyilkos Magyarországon is követett el emberölést. A Pólus Center mögött lőtt le egy férfit, V. Lászlót. Érdekesség, hogy D. áldozata lányának egymillió forintot adott, és a mai napig tartják telefonon a fiatal nővel a kapcsolatot. Másfelől nemrég egy tragédia is érte D. Csabát: nagyon megviselte, amikor korábbi magyar barátnője elvetélt a közös gyermekükkel. Azóta még jobban ugrik azokra, akik nőt vagy gyereket bántanak.

Mindenki ezt olvassa most!

Nem a bíró, a törvény dönt

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát is, a konkrét személyekre vonatkozó kérdéseinkre – a hatályos jogi szabályozásra hivatkozva – nem válaszoltak. Általános tájékoztatásként közölték, hogy a büntetés-végrehajtási bíró eljárásának szabályait a 2013. évi CCXL. törvény 50–75. §-a tárgyalja, amely jogszabály értelmében a büntetés-végrehajtási bíró nem dönt a fogvatartottak elhelyezéséről.

blikk

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Nem jött össze a bravúr, a Qarabag megérdemelten verte a Fradit a BL-selejtezőben 3:1-re – fotók

A Ferencváros 3-1-es vereséget szenvedett az azeri bajnok Qarabag csapatától. Ezen a meccsen a védelmi hibák sorozata hozta...

83 ezer család számára hatalmas segítség a kamatstop

A kamatstop hatása pedig az emelkedő hozamkörnyezetben egyre jelentősebb A BUBOR mutató értéke ugyanis a magas infláció és az...

Az ukránok magukra vállalták a krími légibázis felrobbantását

Azonban az homályba borul, hogy ezt milyen katonai eszközökkel vitték véghez. Ahogy arról korábban beszámoltunk, kedden nagy robbanás történt egy...

Ezért nem érdemes üzemanyagot bespájzolni otthon

Az átlagos forgalomhoz képest az elmúlt nagyjából egy hétben jelentősen megnövekedett a benzinleszívó csövek forgalma. Ebben mintegy 200...
facebook