Home Főhírek Gazdaság Megelégelte az üzemanyagok árának emelkedését Nagy Márton, berendelte a Mol képviselőit is

Megelégelte az üzemanyagok árának emelkedését Nagy Márton, berendelte a Mol képviselőit is

0
Kép: Bognár Géza

Még a hétre egyeztetésre hívta be hivatalába a nemzetgazdasági miniszter a Molt és a Magyar Ásványolaj Szövetséget (MÁSZ), mert a hazai benzinárak meghaladják a régiós középmezőny üzemanyagárait.

A tárcavezető egy más témában tartott sajtótájékoztatón elmondta: volt egy megegyezésük a Magyar Ásványolaj Szövetséggel, illetve ennek tagjaival, köztük a Mollal is, hogy a régiós középmezőnyben kell maradnia a hazai üzemanyagáraknak. Ám most úgy látják, hogy elcsúszás történt, ezért a hét második felére behívta Molt és a MÁSZ-t a minisztériumba, hogy átbeszéljék, hogyan képzeli el a megállapodás betartását a két szervezet.

Hirmagazin.eu TikTok-fiókja – elértük a 12 Millió videómegtenintést az elmúlt 60 napban! Köszönjük olvasóinknak!

„Fel fogom hívni a figyelmüket ennek betartására. A további lépés majd ennek a beszélgetésnek a következménye lesz. Az üzemanyagárak nemcsak az uráli típusú, vagy a Brent típusú olajárat követik le, vagy a finomítói kérdésköröket, hanem van benne profittartalom és más is. Aaz ár mindig egy sokelemes tényező, és amikor mi tárgyalunk az üzemanyagárakról, akkor megvizsgáljuk, hogy ezek a tényezők, ezek a tényezők – az input árak, szállítási árak, profit, marzs, stb. – indokoltak-e, és a szomszédos országok esetén hogy néz ki ez a felbontás” – magyarázta Nagy Márton.

Mint arról az Infostart is beszámolt, szerdától várhatóan drágulnak az üzemanyagok a benzinkutakon, miután emelkednek a nagykereskedelmi árak (és egyébként a világpiaci olajár is növekszik).

Hanganyag:

https://hirmagazin.eu/wp-content/uploads/2024/04/f462e7ed.mp3

Forrás

Hirmagazin.eu

Exit mobile version
Megszakítás