10.6 C
Budapest
2023. március. 22. szerda

Megdöbbentő vallomást tett a Wagner-csoport két volt harcosa arról, miket éltek át a fronton

Dátum:

Megosztás:

Szörnyű élményekről meséltek a fogságba esett wagneresek.

A CNN-nek sikerült megszólaltatnia két férfit, akik állításuk szerint az orosz Wagner-csoport tagjai, és 2022 végén estek ukrán fogságba. A férfiak személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra biztonsági okokból, mindketten házasok és gyermekeik vannak. Mindkettőjüket börtönből toborozták be, egyikük húsz évet kapott emberölésért, tíz éve volt hátra, elmondása szerint azért ment el Ukrajnába harcolni, mert azt ígérték neki, hat hónap után hazajöhet.

Szörnyű élményekről meséltek a fogságba esett wagneresek

Az egyik harcos, akit Bilohorovka település környékére vezényeltek, azt mondta, a támadások „első hullámában” az első világháborúhoz hasonlatos veszteségeket szenvedtek.

Kilencvenen voltunk. Az első támadás alatt hatvanan meghaltak tüzérségi tűzben. Ha az egyik csapat nem jár sikerrel, küldik azonnal a másodikat”

– számolt be egyikőjük.

A legfrissebb hírek itt!

A másik Wagner-zsoldos Liszicsanszknál harcolt. „Amikor egy erdőbe kellett behatolnunk, nagyon nehéz dolgunk volt, mert mindent aláaknáztak. Tíz emberből heten azonnal meghaltak” – részletezte.

A sebesülteken nem tudtunk segíteni, folyamatosan lőttek az ukránok. Még az enyhén sebesülteket is hátra kellett hagynunk, különben minket is meglőttek volna”

– mondja a zsoldos.

Szovjet módszerek

A zsoldosok arról is beszéltek, hogy ha nem engedelmeskednek a feletteseknek, annak a következménye általában a halálos ítélet. „Az egyik emberünk az állásban maradt, nagyon félt, ez volt az első támadása” – mondta az egyik volt katona.

„Parancsot kaptunk, hogy fussunk előre, de ez a férfi megtagadta és elbújt egy fa mögé. Jelentették a parancsnokságnak, és vége volt.

Elvitték a bázistól 50 méterre, megásta a saját sírját, majd belelőtték”

– fogalmazott a fogságba esett zsoldoskatona.

***

 Nyitókép: Képernyőfotó

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Mi is az a digitális lábnyom, és mire használjuk, használják?

A digitális lábnyom szűkebb és tágabb értelmezése - a forrása szerint A digitális lábnyom fogalma azokra a jelekre, nyomokra vonatkozik, amelyek...

Költő, programozó, randiguru, szakács és sok minden más, egyben: Vajon letaszíthatja trónjáról a Google-t a ChatGPT, azaz a mesterséges intelligencia?

Ha információra van szükségünk, a Google-t hívjuk segítségül. A ChatGPT azonban válaszokkal szolgál, nem csak adatokkal, mégpedig emberi...

Mesterséges intelligencia, kontra a Google! Ki áll nyerésre?

A Google lemaradni látszik a redmondi vállalat mögött, a mesterséges intelligencia korát a Microsoft nyerheti meg. Húsz év...

Mesterséges intelligencia: Így lesz pénz a ChatGPT-ből, és amit az elterjedéséről tudni érdemes..

A csetrobot működtetése egyáltalán nem olcsó, valamiből fizetni kell a számlákat. Vállalatok számára teszi elérhetővé közkedvelt csetrobotját, a ChatGPT-t...