20.4 C
Budapest
2022. május. 17. kedd

Megdöbbentő részletek a tárgyalóteremből: magyar bűntársuktól szerezték a fegyvert Kuciak gyilkosai

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Bazin — Részletesen vallottak gyilkosai Ján Kuciak (†27) szlovák újságíró megöléséről a példátlan biztonsági intézkedések közepette elkezdődött tárgyaláson, és egyebek közt arról is, hogy egy magyar bűnözőtől szerezték a fegyvert a gyilkossághoz.

A két elkövető,Szabó Tamás és Miroslav Marcek hétfőn álltak először a bíróság elé.

Ján Kuciak és Martina Kusnírová több lövést is kapott /Fotó: MTI/EPA

A gyilkos lövéseket leadó Marcek mostani vallomásában egy öreg maffiózóként emlegetett magyar testépítőbajnokról beszélt vallomásában, s meg is nevezte az illetőt a tárgyalásról tudósító parameter.sk szerint.

Miroslav Marcek részletesen elmondta a bíróság előtt, miként állt lesben, majd lőtte agyon a hazatérő párt /Fotó: MTI/EPA

2018 februárjában lőtték le Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságírót és barátnőjét, Martina Kusnírovát Nagymácséden. A gyilkosságot a vád szerint Marian Kocner nagyvállalkozó rendelhette meg bosszúból, amiért az újságíró az ő gazdasági bűncselekményeit tárta fel írásaiban.

(A Kuciak-gyilkossággal kapcsolatban itt olvashat bővebben)

Marcek hétfői vallomása szerint – a szintén megvádolt – unokatestvére ajánlotta, hogy a zebegényi ismerősétől kérjen segítséget. Állítása szerint K.-val többször is találkoztak ezután. Végül átvették a pisztolyt, amiért 960 ezer forintot fizettek ki.

A magyar ajkú Szabó Tamás segített a gyilkosságban /Fotó: MTI/EPA

A magyar rendőrök 2018 októberében jutottak el a helyiek szerint visszavonultan élő, kisportolt magyar férfihez, akinek a falu széli házánál egy összehangolt akció részeként nagyszabású házkutatást tartottak az egyenruhások. A Blikk is járt a vélt maffiózó házánál, ám mint kiderült, már a rendőrségi akció előtt elköltözött onnan.

– Évekig itt lakott a feleségével, ám nem nagyon járt be a falu központjába, a kocsmában sem fordult meg soha – mesélte akkor a Blikknek az egyik szomszéd. A faluban az a pletyka járta, hogy gyanús ügyekbe keveredett, állítólag még bíróság előtt is állt. Telefonos megkeresésünkre az egykori testépítő telefonon csak annyit közölt akkor lapunkkal, hogy nem szeretné kommentálni a híreket.

Kerestük a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodáját, hogy megtudjuk, indítottak-e azóta eljárást a sportoló ellen. Választ egyelőre nem kaptunk. Korábban csak annyit közöltek, hogy nemzetközi jogsegély keretében tettek lépéseket.

Miroslav Marcek hétfői vallomásából kiderült, hogy február 19-én akartak végezni az újságíróval, ám végül két nappal később tértek vissza. – Senki nem volt a házban, a nyári konyhában vártam. Aztán Kuciak és Martina hazaért, a nő elment a mosdóba. Bekopogtam, Kuciak ajtót nyitott, mellkason lőttem, és akkor láttam meg, hogy ott van az ajtó mögött Kusnírová is. Utánamentem, és őt is lelőttem. Mielőtt távoztam, még egyszer rálőttem Kuciakra, aki a lépcsőn feküdt – mondta Marcek, aki nem tervezte, hogy a lányt is megölik.

15 milliót feleztek el

A felbérelt gyilkosok összesen mintegy 15 millió forintnyi díjat kaptak, amiért megölték a szlovák újságírót. Állítólag nem tudtak róla, hogy ki rendelte meg a gyilkosságot. Az ügynek öt vádlottja van, egyet, a bérgyilkosokat kifizető Andruskó Zoltánt már jogerősen elítélték 15 év börtönre, miután vádalkut kötött.

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Kapcsolódó hírek

Tragédia: durrdefektet kapott és felborult egy tűzoltóautó Borsodban

Annyira siethettek egy tűzesethez a kazincbarcikai tűzoltók, hogy a konvoj lajtoskocsija durrdefektet kapott és felborult. Személyi sérülés nem...

Észak-Korea – Kim DzsungUn: Nem koronavírus, hanem egy országon átviharzó lázas megbetegedés az, amiben benne vagyunk – A helyi állami sajtó szerint lázas betegekből...

Világsajtó - Letarolja Észak-Koreát a koronavírus: teszt és vakcina nélkül küzdenek a humanitárius katasztrófa ellen Sokáig tagadta Észak-Korea diktátora,...

Az orosz oligarchák paradicsomában van villája Zelenszkijnek, amelyet fedőcégeken keresztül birtokol – Szólj hozzá!

A több mint 400 négyzetméteres villa mindössze 400 méterre fekszik a tengerparttól. Volodimir Zelenszkij vagyonát egyes források egymilliárd dollárra...