13.9 C
Budapest
2022. október. 4. kedd

Megdöbbentő jelentés: Merkel tudja, hogy bukás lesz a migránspolitikája

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Németországban olyan új jelentések kerültek nyilvánosságra, amelyekből kiderül, hogy már 2017 elején kancellári szintig tájékoztatták a német kormányt, hogy a migrációs- és menekültügyi hatósággal meg fok bukni az ország migrációs politikája. Angela Merkel mégsem tett semmit!

Hallgatás, féligazságok és a felelősség átjátszása.

Ezek mentek hosszú ideig Németországban még azután is, hogy egyértelművé vált mindenki számára, hogy a migrációs válságot nem fogja tudni úgy kezelni a német kormány, ahogy azt korábban Angela Merkel megígérte. Egy új jelentésből ugyanis egyértelműen kiderül, hogy a kancellárt is többször értesítették, hogy az ország legrosszabbul működő hivatalával, a szövetségi migrációs- és menekültügyi hivatallal (BAMF) nem fogják tudni megoldani az ország legnagyobb problémáját, a bevándorlást. Ezt a jelentést azonban a belügyminisztérium a mai napig nem tette közzé, mélyen hallgattak inkább róla – írja a Bild. 

A 45 oldalas dokumentáció 2017 év elejéről származik, és összefoglalják benne a hivatal legnagyobb problémáit, de javaslatokat is tesznek benne a megoldásukra. Az iromány címe: A válság elkerülhető lett volna. A jelentés megszületése azonnal eljutott a belügyminisztériumig, ahonnan továbbították azt a kancellári hivatalhoz. A dokumentumok szerzője az a 66 éves Frank-Jürgen Weise, aki Merkel asszony kérésére 2015 októberében átvette a BAMF-et, és egészen 2016 év végéig vezette is azt. Az egyik legerősebb mondat talán az, amikor Weise magáról és a kollégáiról ír:

Az új vezetés ilyen rossz körülményeket még soha egyetlen másik hivatalban sem tapasztalt.

A jelentés legfőbb tanulsága, hogy ilyen körülmények között szinte lehetetlen volt kezelni a migrációs válságot, mint utólag kiderült, ez nem is sikerült azoknak a németeknek, akiket mindig a precizitásuk miatt emlegetünk. Egy másik bizalmas jelentés szerint Frank-Jürgen Weise a leköszönése után, 2017 márciusában és májusában is beszélt személyesen Angela Merkellel a hivatal hibáiról.

A német kancellár tehát legkésőbb – de feltehetőleg már jóval korábban is – 2017 elején pontosan tudta, hogy a migrációért felelős hivatallal káoszba fog fulladni a rendszer.Feltehetően a tavaly szeptemberben tartott választások miatt mégsem ismerhette el a kormány, hogy kudarcot vallottak. Ehelyett inkább sajtóhírekből kellett meg tudnia a német embereknek, hogy a vezetőjük és annak kormánya cserbenhagyta őket.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a kiszivárgott jelentésnek lesz-e, és ha lesz, akkor milyen politikai következményei lesznek.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Elviselhetetlen energiaválság Franciaországban

A Franciaország (egykori) büszkeségét jelentő hatalmas atomerőmű park a pusztulás szélére került" írja a francia konzervatív napilap, a...

Őrült sebességgel száguld egy forró gázbuborék a Föld közelében – videó

A Tejútrendszer középpontjában található fekete lyuk, a Sagittarius A* körül keringő „forró folt" nyomaira bukkantak a csillagászok az...

Forrnak az indulatok: Észak-Korea rakétát lőtt Japán fölé

A japán kormány figyelmeztetést adott ki, hogy a Hokkaidó szigetén élők vonuljanak fedezékbe a rakéta repülése alatt, illetve...

Megszólalt az “év igazoltatásán” átesett férfi – RTL-videó

Felrobbant az Internet egy videótól, amiről mi is hírt adtunk néhány napja. “Nem személy vagyok, hanem Ember”, hangzott el a férfitől Balatonszemesen,...