30.8 C
Budapest
2022. június. 26. vasárnap

Megdöbbentő felvételeket készített olvasó-riporterünk: városlakók lettek a vadak

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Tihany — Kicsit megijedt olvasónk, Suller Gábor (41), amikor szokásos őszi kerékpártúrája során vaddisznókkal találkozott Tihanyban.

A férfi azt mondja, évek óta rendszeresen körbetekeri a Balatont, de most először találkozott az állatokkal.

– Ismerőseim már mesélték, hogy ők láttak vaddisznókat az útra szaladni, de én most találkoztam velük először. Kettő utánam is jött, mivel a közelükben hajtottam el, de nem bántottak, megálltak pár méter után. Kisebb méretű süldőknek tűntek, szerencsém van, hogy nem volt ott az anyjuk, lehet, hogy nagyobb baj lett volna. Arra tudok gondolni, hogy az apátság körüli erdőből jönnek ki élelmet keresni, lehet, hogy már szűk az életterük – mondta a Vasárnapi Blikknek Gábor, akinek természetesen jár az olvasó-riporteri díj, a 10 ezer forint.

A vaddisznókról korábban videó felvétel is készült, az emberekre oda se hederítve békésen eszegettek.

– Nem az állatok törnek be az emberek lakhelyére, hanem az ember vette birtokba a vadak élőhelyét. Az állatok csak próbálnak boldogulni, és sokszor azt gondolhatják, nem kell tartaniuk tőlünk. A rókák is visszajárnak a tanyákra fosztogatni, ha ott könnyebben szereznek zsákmányt, mint a vadonban – magyarázta Hanga Zoltán biológus, a Fővárosi Állatkert szóvivője.

A budapesti Kálvária téren egy őzet gázolt halálra áprilisban a meglepődött sofőr./ Fotó: MTI Mihádák Zoltán

A budapesti Kálvária téren egy őzet gázolt halálra áprilisban a meglepődött sofőr./ Fotó: MTI Mihádák Zoltán

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Órák kérdése, és hivatalosan fizetésképtelen lehet Oroszország

Órák választhatják el Oroszországot a fizetésképtelenségtől, amely már a háború kitörése óta fenyegeti Moszkvát – írja a Bloomberg. Vasárnap este...

Élőhírek Ukrajnából – youtube videó

Robbanások a Rivne régióban található Sarnyban: halottak és súlyosan megsérültek. Három ember meghalt, négyen - a kórházban, ketten...

Ingyen nyaraltat 3200 családot Mészáros Lőrinc: 200 millió forintot jótékonykodik el

A nehéz helyzetben élő családok megsegítésére, amelyben évek óta élen járnak a magyar tulajdonú Mészáros Csoport cégei. A korábbi...

Afganisztánban hatalmas földrengés volt, ezrek haltak meg, tízezrek váltak hajléktalanná, és senki nem segít nekik.. – Hol itt az igazság?

Németország egymilliárd euróval segíti az ukrán költségvetést, de ha úgy vesszük, az egész világ segít Ukrajnának, de az...