6.3 C
Budapest
2023. március. 28. kedd

Megcsaltak? Így döntheted el, hogy menj vagy maradj!

Dátum:

Megosztás:

A megcsalás mindig nagy trauma, de nem mindig vet véget a házasságnak. Vajon mikor kell elmenned, és mikor érdemes még egy esélyt adni a párodnak? Megmutatjuk!

A megcsalás traumája mindenkit összetör és elbizonytalanít: nem csoda, hogy nem tudod, merre tovább. Válj el? Adj még egy esélyt a párodnak? Lehet ezután még erős a kapcsolatotok? Vajon máskor is becsap majd a kedvesed? Bízhatsz még benne egyáltalán? Megmutatjuk a támpontokat, amelyek arra utalnak, hogy inkább távozz a kapcsolatból. Vannak ugyanis egyértelmű jelek, amelyek megmutatják, ha nem érdemes harcolni azért, hogy visszaszerezd a másikat.

A párod nem vállalja a felelősséget a tettéért

Vállalja a felelősséget azért, amit tett? Vagy megpróbálja megmagyarázni, hogy ez nem is nagy ügy, amúgy is csak alkalmi dolog volt, és még csak nem is volt igazán jó, szóval nem is érti, miért csinálsz belőle problémát? Ugye érzed a különbséget a két hozzáállás között? Ha nem tekinti magát hibásnak, sőt, megpróbálja megmagyarázni, hogy te kergetted más karjába, mert nem voltál elég jó feleség, akkor valószínűleg nem érzi át, hogy mit is tett, és legközelebb sem fog habozni, hogy újra megcsaljon. Hiszen ő nem hibás, nem igaz? Egy korrekt, gerinces ember felvállalja, amit tett, és megpróbálja jóvá tenni a megcsalás okozta rombolást. Aki nem így tesz, attól inkább menekülj.

Nem hajlandó beszélni a megcsalás körülményeiről

Most, hogy tudsz az afférról, valószínűleg rengeteg kérdésed van arról, mi történt, és hogyan történhetett meg. Talán épp azért akarsz mindent tudni, mert ha ismered a körülményeket, akkor esetleg értelmet nyerhet az egész, és adhatsz még egy esélyt a kapcsolatnak. Ha viszont a párod egyszerűen megnémul ezzel kapcsolatban, és azt várja, hogy tekintsétek meg nem történtnek az egészet, az nem jó jel. Az pedig különösen nem jó jel, ha veszekedésbe torkollik minden alkalom, amikor beszélnél az ügyről. Persze a kérdéseknek is van határa, nem kell minden apró részleten végig menni, de ha egyáltalán nem hajlandó az őszinteségre, akkor baj van köztetek.

 

Megcsalás 02

Ha a félrelépőnek esze ágában sincs megváltozni, nee erőltesd ezt a kapcsolatot
Fotó: Pixabay.com

 

A félrelépő nem hajlandó megváltozni

A megcsalás úgy vészelhető át, ha felismeritek, hogy változásra van szükség – így akár még megerősödve is kikerülhet belőle a kapcsolat. Ha viszont az eset csak sértettséget hoz, de változást nem, akkor nincs értelme újabb esélyeket adni a házasságodnak. Érdemes azzal a szemmel ránézni a kapcsolatotokra, hogy vajon mi hiányzik belőle. Új esélyt akkor érdemes adni neki, ha ezt a hiányzó dolgot akarjátok és tudjátok is pótolni, mert így a hétköznapok is egészen más hangulatban fognak majd telni.

 

megcsalás 03

Ha a megcsalás ténye tartósan tönkreteszi az önbizalmadat, inkább távozz elegánsan
Fotó: Pixabay.com

 

A megcsalás összetörte az önbizalmadat

Magadat hibáztatod azért, ami történt? Úgy érzed, palira vettek, de a te hibád, hogy nem láttál át a szitán? Megkérdőjelezed magadat testileg és lelkileg? Ez természetes – de idővel újjá kell építened az önbizalmadat. Ha úgy érzed, hogy ez a mostani partnereddel nem fog menni, akkor, érdemes inkább egyedül megpróbálni. Nem lehet évekig értéktelennek tekinteni magadat.

A megcsalás megbocsátása nem opció

Lehetetlennek érzed, hogy megbocsáss a partnerednek? Az elején mindenki így érzi, de vannak párok, akik képesek újrakezdeni – az őszinteség vagy a párterápia segítségével. Ám ha pár hét vagy pár hónap után is úgy érzed, hogy végképp megtörte a bizalmadat a megcsalás, akkor nem érdemes még hosszú éveket együtt szenvedni. Ha végképp elveszett a bizalom, akkor inkább egyedül folytasd.

Forrás: Ripost / Hirmagazin.eu

Fotó: Pixabay.com

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Egy félidő alatt elintézte a magyar válogatott a bolgárokat! .. Szép volt fiúk!

Győzelemmel kezdte szereplését a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Eb selejtezőiben. Az első félidőben szerzett három góllal 3-0-ra nyert...

Любовное письмо!

Моя дорогая любовь, Акерке! Я рад тебя видеть! Ты женщина моей мечты, ты Солнце, Луна, Звезды, Ты Хорошая, Красивая,...

A Deutsche Welle hivatkozva egy amerikai szakértő által mondottakra, ezt írja..

Amerika selejtes fegyvereket küld az ukránoknak, mert Washington el akarja kerülni az eszkalációt at oroszokkal.. Washington el akarja kerülni...

Kampánypénzek: eddig soha nem látott visszaélésekre bukkanhatott az Állami Számvevőszék

Annyira összetett finanszírozási gyakorlatot tárt fel a hatóság, hogy egy év alatt sem ért a végére a pártok...