33.5 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

Megbüntették Mészáros Lőrincéket

Dátum:

Megosztás:

Váratlan helyről kopogtattak Mészáros Lőrinc cégének ajtaján. A milliárdos cégénél, az OPUS GLOBAL Befektetési Alapkezelő Zrt.-nél (Opus Global Alapkezelő) A Magyar Nemzeti Bank (MNB) korlátozott terjedelmű átfogó vizsgálatot folytatott, mert hiányosságot találtak a a portfólió-nyilvántartási rendszerben.

Az MNB a 2018. február 1-jétől vizsgálta meg Mészáros cégét. A jegybank szerint az alapkezelő által egyes alapok esetében alkalmazott rendszer nem felel meg teljes mértékben a portfóliónyilvántartási rendszerrel szemben támasztott követelményeknek. Az MNB ezért határozatban kötelezte a Mészáros-céget, hogy valamennyi adatot időben rögzítsen a nyilvántartási rendszerében, ezzel biztosítva a a nettó eszközérték pontos alátámasztottságát – szúrta ki az mfor.hu.

A portál rávilágított, hogy a jegybank hiányosságot tárt fel az alapkezelő letétkezelői kapcsolatának dokumentáltságában, és kötelezte az alapkezelőt, hogy minden esetben a vonatkozó jogszabályi előírás által megkövetelt formában kerüljön sor a letétkezelő megbízására. A céget ugyanakkor felszólította arra is, hogy az irányítás és a jogosultságkiosztás terén biztosítsa az egyedi eszközökre vonatkozó befektetési döntések meghozatalának és végrehajtásának elkülönítését az egyes ügyletek elszámolásával és adminisztrálásával kapcsolatban.

Az MNB a vizsgálat során megállapította, az informatikai területet érintő működés során az alapkezelő nem rendelkezett úgynevezett megfelelő fizikai tartalék kiszolgáló szerverrel.

Mészáros Lőrinc cégét az MNB határozatában összesen 9,75 millió forint felügyeleti bírsággal sújtotta, és felszólította a hiányosságok megszüntetésére. Az MNB szerint azonban enyhítő körülmény, hogy az Opus Global Alapkezelő a vizsgálat során együttműködött a jegybankkal, s már a vizsgálat során intézkedéseket tett a feltárt hiányosságok orvoslására – írta a portál.

 

Fotó: Fuszek Gábor

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

DIE WELTWOCHE: Visszatérhet a magyar Aranycsapat? – YouTube videó, az Aranycsapat legeredményesebb VB-szerepléséről

Frank Furedi magyar-kanadai író, társadalom-kutató és a Canterbury-i Kenti Egyetem szociológia emeritus professzora úgy látja, hogy a magyar...

Ezt eddig nem tették a kirakatba: aki ebbe a csoportba tartozik, ősztől négyszeres díjat fizet a gázért, de az áram is brutálisan drágul!

Aki kikerül a rezsicsökkentett díjszabás alól, annak a jelenlegi ár többszörösét kell kicsengetnie. A kormány két hete hozott rendeletet...

Alekosz brutálisan beleszállt a visszatérésre készülő Joshi Bharatba: „Mégis, miféle értéket akar képviselni? Olyat, amiben megmutatja, hogyan kell tönkretenni egy boldog családot?”

Ahogy arról médiánk is beszámolt, Joshi Bharat Palik László Hova tűnt? című műsorának adott interjújában bejelentette, fél éven...

Szijjártó Péter újabb bejelentést tett

Air China kínai légitársaság újraindítja a több mint két éve bezárt járatát Peking és Budapest között, így július...