14.7 C
Budapest
2023. március. 20. hétfő

Megbocsátható-e a megcsalás?

Dátum:

Megosztás:

Mindenki ismeri a mondást a felmelegített káposztáról, de a dolog azért ennél jóval bonyolultabb. A kérdés ugyanis az, hogy van-e megbocsátás?

Megbocsátható-e a megcsalás?

Amikor egy kapcsolat megromlik, akkor közel sem mindegy például, mi volt a szakítás oka – nyilvánvalóan a megcsalás áll a feketelista élén. Sokan állítják, ha a partnerük egyszer félrelépett, sosem kezdenék újra vele, mert oda a bizalom, amit soha nem lehet többé visszacsalogatni. Vagy talán mégis? Az Angels by Baci összeállítása.

Pedig a hirtelen felindulásból bekövetkezett szakítások, így a félrelépés utáni szakítás, elméletileg megbocsáthatók. Miután a félrelépés megtörtént, általában az emberek haragból, meggondolatlanul kiadják a hűtlen útját. Bizonyos esetekben viszont később gondolkoznak el, hogy bármi is történt, még mindig szeretik őt.

Mérlegelni kell és dönteni! Ha megcsaltak…

Ha egy harmadik fél miatt megy tönkre egy kapcsolat, akkor először is beszélni kell a részletekről! Még ha fájdalmas is, akkor is el kell érned, hogy a párod elmondja azt, hogy pontosan hogyan, kivel, milyen körülmények között, milyen érzésekkel csalt meg – véli egy párkapcsolati tanácsadó.

Miért van erre szükség?

Azért mert egy hűtlen ember nem szívesen beszél a hűtlenségéről, mert nagyon kellemetlennek érzi, szégyelli maga előtt és a párja előtt is a dolgot, de ha hallgatással akarjuk elfojtani, akkor annak a vége semmi jó nem lesz.

Ha ugyanis nem tudtok szabadon beszélgetni a tettről, akkor az őszinteség hiánya még nagyobb bizalmatlanságot szül. Ha viszont beszélgettek róla, és mindketten elmondjátok az érzéseiket, akkor mindketten jobban fel tudjátok dolgozni a történteket, és egymásnak is segíteni tudtok abban, hogy tovább tudjatok lépni.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Esti torna mindenkinek – videó

Mozogj többet, élj tovább! Videó forrása Hirmagazin.eu

Esti mese gyermekeknek – videó

Jó éjszakát gyerekek! Esti mese - videó Videó forrása Hirmagazin.eu

Ma este: Jackie Chan – Kém a szomszédban;.. Holnap este: Anthony Quinn, Kevin Costner, Madeleine Stowe – Revans – videó

Bob Ho (Jackie Chan) a beépített szuper-spéci titkos ügynök diktátorokat, terroristákat és gonosz birodalmakat vont ki a forgalomból,...

Szakértő a Blikknek: ha Putyin Magyarországra jönne, letartóztatnák… Vagy mégsem?

A Nemzetközi Büntetőbíróság háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin ellen. A hágai intézmény közleménye szerint megalapozott a...