-1.1 C
Budapest
2023. február. 8. szerda

Megállíthatatlan a kór: emberek ezrei betegedtek meg a pusztító járvány miatt, amit szúnyogok terjesztenek -videó

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Becslések szerint 55 ezer embert fertőzött meg és nyolc áldozatot követelt Nicaraguában a gyilkos kórokozó.

A nicaraguai alelnök, Rosario Murillo ígérete szerint a kormány szembeszáll a dengue-lázzal, amelyet egyiptomi csípőszúnyogok terjesztenek. Az intézkedések részeként gyérítéssel, irtással és a szaporodási helyek felszámolásával küzdenek a szakemberek.

A szubtrópusi és trópusi régiókban előforduló dengue-láz leginkább Délkelet-Ázsiában és Dél-Amerikában okoz problémát. Tünetei között szerepel a magas láz, hányás, ízületi fájdalmak, szélsőséges lefolyás alatt akár még vérzéshez is vezethet – írja a 24.hu.

Az egyiptomi csípőszúnyog – a hazánkban honos szúnyogfajokhoz hasonlóan – főként városokban előforduló pangóvizekben rakja le petéit.

Banglades jelenleg is az eddigi legsúlyosabb járvánnyal küzd: csak idén több mint tizenhétezer ember betegedett meg a kórokozó által, tizennégyen pedig életüket vesztették. Szerdán hihetetlenül sok, 1477 beteget regisztráltak egy nap alatt, amely igen vészjósló állapotra utal.

A jelenlegi helyzet a Fülöp-szigeteken a legsúlyosabb. A szigetországban több mint százezer beteget regisztráltak eddig, s a dengue-láz 456 életet követelt. Az áldozatok többsége öt év alatti kisgyermek volt.

 

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Mindkét lábát amputálni kellett az olimpiai bajnoknak

Mindkét lábát amputálni kellett a korábbi orosz műkorcsolyázó Roman Kosztomarovnak, aki 2006-ban jégtáncban téli olimpiai aranyérmet szerzett. A többszörös...

Nagyon rossz irány: az ukránok orosz területek célbavételét emlegetik, az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak

A Mandiner is megírta: az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak. „Az orosz félnek nem áll szándékában eltűrni az amerikai nagykövetség...

Az EP-jelentéstevője szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt

Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti politikus szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt. Szerinte a magyar...

Megtalálták az elveszett várost az óceán mélyén – videó

A Közép-atlanti gerinctől nyugatra, az óceán mélyén tornyok csipkézett tája emelkedik ki a homályból. Krémszínű falaik és oszlopaik kísérteties...