21.7 C
Budapest
2023. szeptember. 25. hétfő

Megalázta a gyászoló anyát a soroksári futónő gyilkosa az ítélethirdetésen

Dátum:

Megosztás:

Az aljasságból ismét jelesre vizsgázott a soroksári futónő gyilkosa. Az egész országot megrázó ügyben szerdán hirdetett ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla: R. Szilveszter életfogytiglani fegyházbüntetést kapott, azzal a kikötéssel, hogy legkorábban negyven év múlva szabadulhat.

A férfit azonban ez a hír sem rázta meg annyira, hogy ne sértse vérig áldozata édesanyját, Gyurik Sándornét.

– Amikor az őrök kikísérték a teremből, bevallom, mutattam neki a kezemmel, hogy legszívesebben kitekerném a nyakát. Erre gúnyosan rám nevetett, majd azt kérdezte: „Mi van, fáj a kezed?” Arcátlan és pimasz volt, de nem is vártam tőle mást. Nagyon remélem, hogy élve nem kerül ki a börtönből, ott hal meg a rácsok mögött. Elvette az életét az egyetlen lányomnak, és ezzel a férjemet és engem is tönkretett. Kilenc éve se éjjelünk, se nappalunk, csak a gyász és a fájdalom maradt nekünk – fakadt ki az édesanya.

A pillanat, amikor R.Szilveszter odaszólt a gyászoló édesanyának: "Mi van, fáj a kezed?" A pillanat, amikor R.Szilveszter odaszólt a gyászoló édesanyának: „Mi van, fáj a kezed?” / Fotó: Fuszek Gábor

Kardosné Gyurik Krisztina 2013. szeptember 25-én soroksári otthonából futni indult. Mivel a megszokott időben nem ért haza, férje és fia a keresésére indult, közben a rendőrséget is riasztották. Az édesanya holttestét éjjel a házuktól nem messze találták meg.

Krisztinát a gyilkosa egy zsineggel megfojtotta, majd megpróbálta megerőszakolni is.

A zsaruk hiába követtek el mindent, öt évig nem találták a tettest. Az áttörést a megfeneklett ügyben a tudomány hozta. Egy, a börtönben ülő rab DNS-mintája egyezést mutatott a holttesten rögzített anyagmaradványokkal.

Gyurik Krisztina gyilkosát 5 évig hiába keresték Gyurik Krisztina gyilkosát 5 évig hiába keresték

Kiderült: R. Szilveszter a gyilkosság után betörés és lopás miatt börtönbe került. DNS-mintát akkor nem vettek tőle (csak öt évvel később), így az sem derülhetett ki, hogy ő a soroksári futónő gyilkosa.

Az évek óta hajléktalanként élő férfi az emberölést tagadja, azt azonban elismeri, hogy ő vette el az akkor már halott nő mobiltelefonját.

Az ítélőtábla szerdán súlyosított az elsőfokú ítéleten: a lehetséges szabadon bocsátás dátumát öt évvel meghosszabbította, így R.Szilveszter legkorábban 2058-ban szabadulhat.

Úgy tudjuk, a verdikt kihirdetése után nyugodt arccal csak annyit mondott az ügyvédjének: „Ez egy vicc”.

– Mindenképpen elmegyünk a következő szintre, vagyis a Kúriához, mert egy kardinális kérdésre eddig nem kaptunk választ. Ez pedig az: ki fordította meg a holttestet? Merthogy ez megtörtént, az ténykérdés – közölte R.Szilveszter ügyvédje.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ezért lehet fontos segítség a konyhában egy okosmérleg

Az SKS 707X konyhai mérleg akár okostelefonnal is párosítható Budapest, 2023. szeptember 25. –  A technológia fejlődésének köszönhetően egyes...

NAPÚT – 6: AZ Utolsó vacsora szereplői – Fülöp

A negyedik apostol Fülöp. A rák csillagjegynek sokszoros jelentése is van! Egyrészt ekkor van a nyári napforduló, vagyis június...

Az energia-tévedés – vagy inkább energia-átverés, és a világ kifosztásának egy remek modellje – 3

További egyszerű tények: A Földön mindenhol van kőolaj, csak a geológiai struktúrák miatt van, ahol sokkal gazdaságosabb kitermelni, mint...

A legnépszerűbb online játékok, amelyeket 2023-ban adták ki

A legnépszerűbb online játékok, amelyeket 2023-ban adták ki Ahogy a világ egyre inkább digitálissá válik, az online játékok iránti...